Кралството на планетата на маймуните

Първата поличба (2024)

The First Omen
6.97.5 хил. гласа
Актьори
Nell Tiger Free, Sonia Braga, Ralph Ineson
Режисьор
Arkasha Stevenson
Сценаристи
Tim Smith, Arkasha Stevenson
Снимки
Viterbo, Italy
Жанр
Ужас
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Италия, Англия
Продължителност
2 ч
Трейлър на Първата поличба (2024)
260
Абонирай се за YouTube канала ни
Млада жена започва служба в църквата на Рим, където се сблъсква с мрачна конспирация, която иска да събуди древно зло.

Маргарет е отдала живота си на вярата се премества от САЩ в Рим, за да служба на църквата. Пътуването ѝ я отвежда в свят на сътресения, белязан от студентски протести и социални промени. Тя започва работа в сиропиталище, преди да даде монашески обет. Тук се запознава с отлъчен свещеник, който ѝ обръща внимание по повод тревожните събития, които се случват зад стените на манастира.

В дома за деца, наистина като че ли нещо не е наред. Тя не подозира, че тук живеят зловещи сили. Маргарет е предупредена за заговор в църквата и младата жена все повече започва да поставя под съмнение всичко, което вижда и което тук се случва.

Тя е сблъсква с нещо, което я подтиква да постави под въпрос своите убеждения за света и най-вече разклаща вярата ѝ. Открива конспирация, главната целта на която е раждането на въплътеното злото. Маргарет трябва да бъде силна, защото тъмните сили упорито действат в посока да въплътят злото в този свят.

Това е планираната поредицата филми на ужасите Първата поличба. Предистория на класическия филмов хит The Omen, Ричард Донър от 1976 г. Сюжетът изследва събитията, предшестващи раждането на Damian.Плановете за предистория бяха обявени за първи път през 2016 г. Въпреки това 20th Century Fox едва през 2022 г. започва с производството на филма.