Такси 5 (2018)

4.74 720 votes
Актьори
Salvatore Esposito, Sabrina Ouazani, Franck Gastambide
Режисьор
Franck Gastambide
Сценарист
Stéphane Kazandjian, Franck Gastambide
Снимки
France, Paris
Жанр
Екшън, Комедия, Приключенски
Година
2018
Премиера в България
13 Април 2018
Държава
France
Продължителност
102 мин.
Трейлър на Такси 5 (2018)
4.5 / 5 - 43 vots
22781
82
7
Полицейски служител в Марсилия ще се обедини с опасен шофьор на митичното бяло такси, за да спрат италианския разбойници, които извършват бързи грабежи с мощно Ферали.
Силвайн Маро супер ченге от Париж и изключителен шофьор. Против волята си, то се премества в общинската полиция в Марсилия. Бившият комисар Гибер, е станал кмет на града и най-нисък в избирателните секции, ще му повери важна мисия – трябва да спре италианска банда, която е специализирана в крадене на бижута с помощта на мощно Ферари. Но за да постигне това, той няма друг избор освен да си сътрудничи с с великия племенник на прочутия Даниел, Еди Макуф – най-лошия шофьор в Марсилия, но единствения, който разполага с легендарното бяло такси.
След 20 години от първия филма, който бе издаден през април 1998 г., сега се появява отново за да запали 20 свещи и да даде живот на култова сага на френското кино. Тогава компанията на Люк Бесон, EuropaCorp, че филма ще придобие такъв успех. Десет години след четвъртата част, франчайзът се връща на екрана.
Добави ревю