Залез (2018)

6.43 280 votes
Актьори
Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Susanne Wuest
Режисьор
László Nemes
Сценарист
Clara Royer, László Nemes
Снимки
Hungary, Budapest
Жанр
Драма
Година
2018
Премиера в България
Държава
Франция, Унгария
Продължителност
2 ч 22 мин
Бюджет
€ 8,900,000
Трейлър на Залез (2018)
139
Абонирай се за YouTube канала ни
Ирис Лейтер след като прекара детството си в сиропиталище, започва работа в магазин, който е бил собственост на покойните ѝ роднини. Тук научава, че има брат, който решава да открие. Неговото търсене ще я отведе до тъмна семейна тайна.

Унгария, през 1913: 20-годишената Ирис е израснала в сиропиталище и пътува до родния си град Будапеща за да преследва кариера като шивачка, а нейните по-късни планове да мигрира в Америка. Въпреки че първоначално е отхвърлена, тя накрая намира работа в магазин за шапки, който някога е принадлежал на починалите ѝ родители. Сега той се управлява от неин далечен роднина Оскар Брил, който нищо не знае за връзката си с момичето. Докато в града този бизнес е известен със своите необикновени творения, всъщност тук някога родителите ѝ са загубили живота си. Тя научава от Брилче има брат, за който никога не е знаела.

Младата жена трябва да се изправи пред миналото си, а решителността ѝ да го намери, я кара да продължи, дори когато страната се подготвя за хаоса на Първата световна война. Търсенето на последния ѝ най-близък роднина, премината през една семейна тайна и я отвежда до най-висшите кръгове на австро-унгарското общество.