Лято 85 (2020)

6.91 870 votes
Актьори
Félix Lefebvre, Philippine Velge, Benjamin Voisin
Режисьор
François Ozon
Сценарист
François Ozon, Aidan Chambers
Снимки
Le Tréport, Seine-Maritime, France
Жанр
Драма
Година
2020
Премиера в България
Държава
Франция, Белгия
Продължителност
1 ч 40 мин
Трейлър на Лято 85 (2020)
137
Абонирай се за YouTube канала ни
Алексис е на 16 години и прекарва почивката си в луксозен курорт на брега на Нормандия, отбягвайки всякакви забавления. Той ще срещне нов приятел, с който ще опознае живот от другата страна на въздържанията.

Филмът се развива по време на една лятна почивка, която по всичко изгледа идилична и в която Алексис ще трябва да се справи с обърканите си чувства, поради юношеската възраст. Какво наистина иска едно 16-годишно момче, което живее в морски курорт в Нормандия? Алексис знае, че не иска най-добър приятел, още по-малко работа или страхотно приключение, което може да разказва на внуците си. Живот с бясна скорост – не! За разлика от всички младежи той мечтае за смъртта, но ще срещне млад мъж с две години по-голям от него, с когото ще има приятелство, като никой друг.

Лато 85 е част от официалната селекция на филмовия фестивал в Кан 2020, в който тази година няма да има победители, поради отмяна на дейността, причинена от обявения вирус.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички