Космически забивки 2 (2021)

Актьори
Don Cheadle, LeBron James, Sonequa Martin-Green
Режисьор
Malcolm D. Lee
Сценарист
Ryan Coogler, Sev Ohanian
Снимки
Ohio Mansion, Akron, Ohio, USA
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
2021
Премиера в България
Държава
САЩ
228
Дългоочаквано продължение, в което Леброн Джеймс с отбор от животни, ще участва в баскетбол срещу извънземни.
Продължение на анимационната комедия Space Jam от 1996 г., в която Бъгс Бъни и приятелите му са отвлечени от група извънземни. Те искат да откраднат нашите анимационни герои и в техния свят да ги направят най-голямата атракция, и освен това, те не се отказват лесно. За да се реши проблема, Бъгс Бъни и приятелите му предизвикват извънземните в баскетболна игра, в която ако извънземните загубят, ще трябва отново да върнат анимационните животни на нашата планета. За да спечелят и върнат свободата си, Бъгс Бъни иска помощта от най-добрия баскетболист в света – Майкъл Джордан. В това продължение NBA звездата ще е Леброн Джейм.

След успеха на първата част, започна да се говори за продължение. Това обаче не се случи, защото Майкъл Джордан отказа да се върне обратно в него. След това започнаха да се въртят различни идеи, свързани с други спортисти, като пилоти Джеф Гордън, голф спортиста Тайгър Уудс и скейтбордиста Тони Хоук.

През 2014 г. най-накрая продължението на Space Jam с баскетболиста Леброн Джеймс беше обявено, но отново трябваше да измина няколко години. Снимките започнаха през лятото на 2019 г.