Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Ретроспект (2024)

Retrospect
6.117 гласа
Актьори
Стивън Люис Симпсън, Симеон Алексиев, Юлия Йорданова
Режисьор
Стивън Люис Симпсън
Сценарист
Стивън Люис Симпсън
Снимки
Plovdiv, Bulgaria
Жанр
Трилър
Година
Премиера в България
Държави
Англия, Естония, България
Трейлър на Ретроспект (2024)
46
Абонирай се за YouTube канала ни
Бивш комунистически информатор има недовършена работа, която се усложнява от връзката на племенничката му с предполагаем престъпник.

Сюжета се развива в Пловдив, известен като един от най-стария град в Европа, историята на който шепне направо през стените и се движи по калдъръмените улици. Сюжета ни запознава с един старец, който се заплита в мрежа от интриги. Преди години в мрачния комунистически режим той е бил едно от зъбчетата на бруталната държавна машина, служейки като наблюдател, доносник и шпионин. Явно не може да се раздели с миналото, което му липсва, а в същото време има чувството, че се намира в свят, към който не принадлежи. Той продължава да наблюдава хората, а най-вече съседа си. Вероятно остарял или професионално изкривяване, той вторачва поглед повече в другите, от колкото в себе си, а зоркото му око и нюх към престъпления, винаги долавят подозрителни действия. Той е убеден, че новодошлия е не само престъпник, а и виновен за изчезването на човек. Ще използва способностите си, за да докаже, че интуицията му не може да го подведе и още повече да я подкрепи с мъдростта и опита си защото, тези които изглеждат твърде нормално, всъщност вършат най-мръсната работа. Времената се променят, но тайните служби, мафията и полицията винаги работят заедно. Той се сблъсква с подвижните пясъци на културните промени, както и цялата структура на обществото. Какво е различното спрямо преди? Ако преди тайните са били дълбоко заровени, сега всичко може да се проследи в социалните мрежи. За да успее в разследването си, трябва да приложи опита от миналото си в новата реалност, в която живее. Модерния свят още повече усложнява ситуацията, защото неговата племенничка не само е харесала съседа, а двамата вече са изградили връзка. Докато се опитва да я защити, най-мрачните истории на миналото му са разкрити.

Филм с българско участие, който разбива митовете и легендите за разликата между демокрацията и комунизма, и за това, че всяка епоха си имат своите мръсни тайни. Тайните на управляващите мога случайно да бъдат разкрити от скандали, митове и слухове. Докато властта е защитена от силата, останалите плащат цената.