Писма от Антарктида (2019)

8.140 votes
Актьори
Ирмена Чичикова, Симеон Ангелов
Режисьор
Станислав Дончев
Сценарист
Невена Кертова, Георги Иванов
Жанр
Драма
Година
2019
Премиера в България
Държава
България
Продължителност
1 ч 50 мин
Бюджет
€700 000
Трейлър на Писма от Антарктида (2019)
1 461
Абонирай се за YouTube канала ни
Ники е малко дете, бащата на което от години е на експедиция на южния полюс. Ники очаква с нетърпение всяко негово писмо или подарък. Изминава години с тази история, докато майка му реши да разкрие истината, която ще травмира вече порасналото дете.

Разказ за едно семейство, състоящо се от Диана, нейния съпруг Симо и детето им Ники. Симо е много далеч от семейството си, защото той е изследовател и е на Антарктида. Диана се премества във София, а Ники вече е на предучилище. Той не е виждал баща си от много години, а единствено чува за него по историите, които разказва майка му. Освен това, неговия баща редовно му праща подаръци и писма. Колкото и малки, и незначителни да са подаръците, Ники ги приема с голяма радост, защото мечтае, като порасне да бъде като баща си изследовател и да отиде на Антарктида.

Когато детето пораства, идва момета, в който майката трябва да разкрие на сина си голямата тайна и всичките лъжи, защото баща му е на Антарктида, а е починал. Оказва се, че това не е бил правилния начин да го предпази от болката на тъгата. Сега живота на Ники е наистина съсипан, защото всичко, което някога е очаквал, е било лъжа.  

Станислав Дончев иска да разкаже историята на трудните взаимоотношения между родители и деца.

Филма е с бюджет € 800 000, финансиран от Националния филмов център, а снимките са направени в началото на 2017 г.