Остатъчни образи / Afterimage (2016)

7.11 810 votes
Актьори
Boguslaw Linda, Bronislawa Zamachowska, Aleksandra Justa
Режисьор
Andrzej Wajda
Сценарист
Andrzej Mularczyk, Andrzej Wajda
Снимки
Lódz, Poland, Lódzkie
Жанр
Драма
Година
2016
Премиера в България
05 Май 2017
Държава
Poland
Продължителност
98 мин.
Трейлър на Остатъчни образи / Afterimage (2016)
2 / 5 - 1 vot
131
0
0
Присъединете се към YouTube канала ни
В биографичния филм на испанския режисьор Анджей Вайда, ние виждаме живота на един авангарден художник, който е живял в комунистична Полша. След като неговите идеи влизат в противоречие с комунизма, той бива преследван.
След войната Владислав Стржемински учи в Националното училище за изящни изкуства в Лодз. Той е считан от неговите ученици, както големия майстор на съвременния живопис, но комунистическите власти не са съгласни с това. Защото за разлика от повечето други изпълнители, той не отговаря на изискванията на страната, включително и естетиката на “социалистическия реализъм”. Изгонен от университета и Съюза на художниците, той страда, въпреки подкрепата на неговите ученици.
Между 1949 г. и 1952 г., през които съветизацията на Полша е най-радикалната, със своите образи и изкуство, авангардния художник Владислав Стржемински е жертва на комунистическия режим, той е преследван, защото неговото изкуство влиза в противоречие с диктата на социалистическия реализъм. Властите които искат да унищожат всичките ми дела.
Добави ревю