Мистър Търнър / Mr. Turner (2014)

6.824 100 votes
Актьори
Dorothy Atkinson, Paul Jesson, Timothy Spall
Режисьор
Mike Leigh
Сценарист
Mike Leigh
Снимки
UK, England, South Yorkshire, Wentworth, Wentworth Woodhouse
Жанр
Драма
Година
2014
Премиера
Държава
Англия, Франция, Германия
Продължителност
2 ч 30 мин
Трейлър на Мистър Търнър / Mr. Turner (2014)
385
Абонирай се за YouTube канала ни
  Филма ни праща към далечните 1851. Имало един художник, който е критикуван и обичам, поради своите странни и красиви картинки. Тайната на цветовете се състои в това че има болест, която му променя цветовите възприятия.
Филм се развива през 1851. Потресен от смъртта на баща си, Джоузеф Търнър води натоварен живот: рисува, пътуване, в имението си се среща с гости, срещи със земеделци, худижникът Turner се отдава на творческата си свобода и е желан гост в средите на Кралската академия на изкуствата. Въпреки това, той използва в собствения си дом за да води тайна любов с хазяйката. Ексцентричния художник през целия си живот се бори с критиката на останалите художници по цял свят. Той страда от заболяване на очите, което изкривява възприятието му на цветовия спектър. За това неговите пейзажни на картините му имат специален избор от цветове, които могат да се забележат само при слънчева светлина с висок интензитет.
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички