Смъртта може да почака
The Motorbike aka Motorut

Моторът (2018)

610 votes
Актьори
Александра Радичева, Руди Евтимов, Димитър Ангелов
Режисьор
Валентин Гошев
Сценарист
Валентин Гошев
Жанр
Драма
Година
2018
Премиера в България
Държава
България
Продължителност
1 ч 23 мин
Трейлър на Моторът (2018)
887
Абонирай се за YouTube канала ни
Валентин Гошев създава този българки филм, в който се разказва за трима добри приятели, които са решили да останат приятели за винаги и да победят несправедливостите по време на Втората световна война.
Мотоциклетът е филм за силното приятелството, което може да издържи в продължение на години, независимо от възхода и паденията на историческите събития. Славчо, Евелина и Вили (немско момче на тяхната възраст) са приятели, които учат в село Бараково по време на Втората световна война. Тук е мястото, където те за първи път срещат любовта и омразата.
Когато настъпва войната, те са принудително разделени: в селото остава единствено Славчо, Вили е присъединен към немските войски, а Евелина е изпратена в София. По-късно нейния дом попада в списъка на всички, които са разрушени от бомбите на съюзниците.
Според думите на Валентин Гошев, село Бараково се е оказало доста интересно място, в миналото, от където е дошла и идеята за филма. По време на събиране на материали за документален филм за Балабанови, той научил за немец на име Вили, който е работил във фабрика на Балабанови. Навсякъде се предвиждал с един мотор, а когато настъпило момента да напусне страната, подарил мотора на свой приятел Славчо.
С използване на биографията на Веселин Бранев, Валентин Гошев създава този филм.
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички