Кралството на планетата на маймуните

Изчезнала (2023)

Missing
Никой не изчезва без следа
7.158 хил. гласа
Актьори
Tim Griffin, Nia Long, Ava Zaria Lee
Режисьори
Will Merrick, Nicholas D. Johnson
Сценаристи
Will Merrick, Sev Ohanian
Жанр
Драма, Трилър
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 51 мин
Трейлър на Изчезнала (2023)
2 104
Абонирай се за YouTube канала ни
Джун използва всички възможни дигитални технологии, включително електронната поща, за да открие изчезналата си майка.

Джун с нетърпение чака майка ѝ Грейс и нейното ново гадже да заминат на почивка в Колумбия. Малко след заминаването си, Грейс пристава да отговаря на съобщенията, а Джун трябва да осъзнае, че майка ѝ не просто си е изключила телефона, а е изчезнала. Джун изпада в паника и иска да я обяви за издирване, но бюрокрацията и законите на различната страна поставя пречки пред нея, защото самата тя се намира на хиляди километри в Лос Анджелис. Въпреки че няколко агенти на ФБР я уверяват, че са направили всичко възможно, но изчезналата жена не се появява.

Затова Джун поема нещата в свои ръце: тя използва всичките си творчески идеи около дигиталните технологии, като телефони и имейли, социалните медии и технологичните новости в необятната мрежа, за да разбере нещо за местонахождението на майка си.

Но колкото по-дълбоко се рови, се появяват повече въпроси, отколкото отговори, докато не разкрива тайните на майка си и разбира, че всъщност никога не я е познавала истински. Това, което открива първо за новия ѝ приятел Кевин, а след това и за самата Грейс, е повече от обезпокоително. Дали някога е познавала жената, която я е отгледала?

Филмът следва своя предшественик Търсене (2018). Той принадлежи към все още сравнително нов стил, който може да бъде наречен екранни филми или десктоп филми, тъй като цялото им действие се развива на екраните на мобилни устройства, таблети или компютри.

Влияние върху този тип филми оказа режисьорът Timur Bekmambetov, който е съпродуцент на Изчезнала (2023), Търсене (2018), Без приятели (2014), Киберестествено: Тъмна мрежа (2018) и Профил (2018).