Лео да Винчи: Мисия Мона Лиза (2018)

5390 votes
Актьори
Johnny Yong Bosch, Bryce Papenbrook, Cherami Leigh
Режисьор
Sergio Manfio
Сценарист
Francesco Manfio, Anna Manfio
Жанр
Анимация, Приключенски
Година
2018
Премиера
Държава
Италия
Продължителност
1 ч 25 мин
Трейлър на Лео да Винчи: Мисия Мона Лиза (2018)
434
Абонирай се за YouTube канала ни
Леонардо прекарва живота си със своя приятел Лоренцо, като заедно създават изобретения. Когато среща момичето Лиза той се влюбва в нея. Тримата потеглят в търсене на скрито съкровище, където освен това Лиза е в опасност и трябва да я спасят.

Анимационен филм за една от най-загадъчните фигури на всички времена, Леонардо да Винчи, който пресъздава неговия свят, съставен от блестящи открития, интелигентни изобретения и една голяма мечта: възможността да лети. Заедно с него в това приключение са стари и нови приятели, включително силната и решителна Лиза, в която Лео е влюбен, а тя все още не знае нищо. Но когато се появяват злодеи и подпалват къщата ѝ, той иска да ѝ помогне, като построи нов дом. Той чува легендарни разкази за съкровище под морето близо до остров Монтекристо, с цената на което ще може да възстанови дом на Лиза. Тримата потеглят на приключение, в което ще ползват изобретенията на Леонардо за да го отрият. Но те не са единствените, които искат да се докопат до него: по петите им са пирати, които не се колебаят да използват всякакви мръсни трикове, за да плячкосат скъпоценностите. След като Лиза е пленена, целта на мисията става по-висока: да я спасят.

Страстен и забавен филм, който обаче дава урок за всяка една възраст: никога не спирайте да преследвате мечтите си, дори когато те изглеждат невъзможни и винаги опитвайте, оспорвайки собствените си възможности.