Изключителният: Моят Годар (2017)

6.72 890 votes
Актьори
Louis Garrel, Bérénice Bejo, Stacy Martin
Режисьор
Michel Hazanavicius
Сценарист
Anne Wiazemsky, Michel Hazanavicius
Снимки
France, Paris
Жанр
Драма, Комедия
Година
2017
Премиера в България
20 Април 2018
Държава
France, Italy, Myanmar
Продължителност
107 мин.
Бюджет
€11,110,000
Трейлър на Изключителният: Моят Годар (2017)
30
0
0
Присъединете се към YouTube канала ни
В биографични филм се разказва част от живота на един от най-известните френски режисьори. Ние ще видим как за един много кратък момент, той започва да се съмнява в собствените си идеали, като потъва в депресия и се оттегляйки се от киното.
Париж през 1967 г., най-известният режисьор на своето поколение Жан-Люк Годар. По това време той заснема новия си филм озаглавен La Chinoise и се влюбва в 17-годишната актриса Anne Wiazemsky, която е почти 20 години по-млада. Те са щастливи, влюбени и се сгодяват. След като филма е завършен той започва да предизвиква въпроси в самия Жан-Люк, с които започва дълбоко да се съмнява в своите идеи. Една година по-късно, той е потънал в екзистенциална криза поради лошото приемане на филма и социалните конфликти, които се разгръщат в Париж. През Май 1968 г. кризата, която не може да преживее, ще го трансформира от звездния режисьор в неизвестен, неразбран и забравен.
Жан-Люк Годар е роден през 1930 г., чиито живот е частично разказан във филма, е сценарист и филмов критик, който повлиява на френското филмово движение през 60-те години. Това движение критикува традицията и стила на “качественото” френско кино по това време и иска да даде място за нови режисьори и идеи. Филма е базиран на публикуваната автобиография на Anne Wiazemsky.
Добави ревю