Убийците на цветната луна

Подпалвачката (2022)

Firestarter
4.620 хил. гласа
Актьори
Zac Efron, Sydney Lemmon, Ryan Kiera Armstrong
Режисьор
Keith Thomas
Сценаристи
Scott Teems, Stephen King
Снимки
Hamilton, Ontario, Canada
Жанр
Sci-Fi, Драма, Ужас
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 34 мин
Трейлър на Подпалвачката (2022)
1 604
Абонирай се за YouTube канала ни
Семейство е преследвано от държавен агент, защото детето им притежава необичайни сили. Правителството иска да използва детето, за създаването на ново оръжие.

Младите родители Анди (Зак Ефрон) и Вики бягат от години. Те отчаяно се опитват да защитят дъщеря си Чарли, защото момичето притежава необяснима способност: може да предизвиква огън и взривове само с мисълта си. Зловеща правителствена организация е разбрала за това и иска да изследва дарбата ѝ за да я използва за свои цели. Тази сила би могла да се използва за един нов вид оръжия за масово унищожаване или поне предлага огромни възможности за това. Разбира се правителството няма да се откаже от идеята си.

Анди е научил дъщеря си да контролира силите си, които се проявяват мигновено, когато момичето изпита болка или ярост. Когато навършва 11 години, става все по-трудно да потиска огъня си. Тя предизвиква инцидент, който разкрива местонахождението ѝ. Мистериозен правителствен агент се втурва по петите на семейството, да залови Чарли. Но момичето има свои планове…

Филмът е базиран на едноименния роман на Стивън Кинг, който публикува през 1980 г. Книгата вече е адаптирана като филм през 1984 г. Музиката е дело на легендата на ужасите Джон Карпентър.

С участието на

  • Zac Efron
    Zac Efron
    Зак Ефрон