Кунг-фу панда 4

Елио от Земята (2025)

Elio
Актьори
America Ferrera, Brad Garrett, Jameela Jamil
Режисьор
Adrian Molina
Сценарист
Adrian Molina
Снимки
Buena Vista Street, Burbank, California, USA
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
2025
Премиера в България
Държава
САЩ
Трейлър на Елио от Земята (2025)
261
Абонирай се за YouTube канала ни
Елио е малък мечтател с мисия, която изпреварва всичките му мечти - той е избран да представи човечеството през космическите лидери на всички извънземни цивилизации.

Младият Елио не може да се впише в обкръжението на останалите децата и е смятан за чудак сред връстниците си заради развитото си въображение на мечтател. Въпреки че е артистичен, изобретателен и запален по спортовете, той се бори да се впише в обществото.

Майка му Олга работи в супер секретна мисия, от която се изисква да разкодира сложите извънземни послания. Един ден с нея се свързват Обединените напреднали вселенски лидери – организация, която обхваща цялата вселена и в нея са включени всички посланици на извънземни раси от всички краища на космоса. Те искат да разговарят с лидера на планетата, но по странно стечение на обстоятелствата при тях е телепортиран синът на Олга. По ирония на съдбата не тя, а 11-годишният Елио ще осъществи първия контакт. Той се сблъсква с безброй извънземни същества, които го смятат за представител на земята.

Вместо да изясни недоразумението и да каже, че още е дете, от страх решава да ги излъже, вмъквайки се в ролята на посланика на Земята в междупланетните представители. Да успее да ги заблуди се оказва лесна задача, но по-трудната е, че трябва да премине през редица изпитания, за да представи човечеството като достойна раса. Натискът върху него е огромен. По време на това голямо приключение той ще трябва да се докаже на извънземните, но най-вече на себе си, че най-хубавата част от това да си човек е да бъдеш себе си. Може би само така че научи, кой всъщност трябва да бъде.

Това е 28-ият пълнометражен филм на Pixar. Това е режисьорския дебют на Ейдриън Молина, който вече стана известен като сценарист на Коко (2017).