Доктор Сън (2019)

7.4102 770 votes
Актьори
Ewan McGregor, Kyliegh Curran, Rebecca Ferguson
Режисьор
Mike Flanagan
Сценарист
Mike Flanagan, Stephen King
Снимки
Atlanta, Georgia
Жанр
Ужаси
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ, Англия, Канада
Продължителност
2 ч 32 мин
Трейлър на Доктор Сън (2019)
2 725
Абонирай се за YouTube канала ни
Дани има специални сили, с които може да въздейства върху психиката на хората. Той ще срещне дете, което разполага с по-големи сили от неговите и ще трябва да се обединят срещу хората, които ги преследват.

Години след събитията в “The Shining (1980)” Дани е вече възрастен, който след травматично си детство, трябва да овладее живота си. Продължава да се измъчват от събитията, които се случиха преди десетилетия в хотел “Overlook”. Сега подобно на баща си, преодолява проблемите с пиене на алкохол. В центъра на всичко е неговата необичайна способност наречена “сияние”, с която може да чете мислите на други хора, както и има видения за минали и бъдещи събития.

Той се установява в малкия щат Ню Хемпшир, където работи в старчески дом. С помощта на своето “сияние” може да въздейства на хората и тук използва силите си за да успокоява възрастните.

Неговия живот се пресича с 12-годишно дете, което има същите свръхестествени способности: Абра. Тя обаче е в опасност, защото е преследвана от култа Верните на възела, който се интересува от хора с такива сили. Членовете на култа имат същото сияние, но с тази разлика, че подобно на вампири се хранят със сиянието на деца, като ги убиват. Това те правят от стотици години, за да бъдат почти безсмъртни. Сега Дани трябва да пренебрегне совите проблеми и да защити момичето. Но борбата срещу тях е по-трудна от очакваното, защото те виждат не само следващата си жертва, но много по-далеч в бъдещето.

Филма е базиран на едноименната книга на Стивън Кинг, която авторът на ужасите публикува през 2013 г. като продължение на култовото си произведение The Shining от 1977 година. Авторът е имал идеята за книгата още през 1998 г.

За ролята на възрастния Дани бяха прегледани Крис Евънс, Джеръми Ренър, Майк Фланаган и Дан Стивънс.

С участието на

  • Rebecca Ferguson
    Rebecca Ferguson
    Ребека Фъргюсън