Посоки (2017)

7.61 250 votes
Актьори
Vasil Banov, Assen Blatechki, Ivan Barnev
Режисьор
Stephan Komandarev
Сценарист
Simeon Ventsislavov, Stephan Komandarev
Снимки
Bulgaria, Sofia
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
Държава
Bulgaria, Macedonia, Germany
Продължителност
103 мин.
Бюджет
€650,000
Трейлър на Посоки (2017)
568
5
0
Филма отразява българската реалност през погледа на таксиметровите шофьори, които всеки ден се срещат с различни хора, слушат техните разкази и виждат живота в България, неговите хубави и лоши страни.
Филма е избран в 70-тия международен филмов фестивал в Кан. Във фестивала в Сараево, той печели награда за художествено постижение. В него се преплитат 6 различни истории в 6 различни софийски таксита. Водачите на такситата са тези, които всеки ден чуват различни истории и се сблъскват с действителността Всичко това е само в рамките на 24 часа.

В четвърти филм за Стефан Командарев, подобно на повечето български филми, се опитва да покаже реалността в страната ни. Историите ще се пресекат от една смърт, която ще даде шанс за промяна към по-добро. Главните герои са водачите на таксита. Всеки ден те се сблъскват с различни клиенти и стават свидетели на живота, виждайки всички негови страни, добрата и лошата част на реалността. Обсъждайки различни събития с клиентите, понякога като че ли изпълняват ролята на психолози, друг път спасители, търпят вулгарното поведение на едни клиенти или въвлечени в скандалите на злия ден. Но всички тези различни клиенти са обикновени хора, част от живота, такъв, какъвто ние го създаваме. Всички те създават картината на българско общество. Филма се състои от различни сцени – комични и драматични, сцени присъщи на България и София.