Цветът от космоса (2019)

6.221 450 votes
Актьори
Nicolas Cage, Madeleine Arthur, Joely Richardson
Режисьор
Richard Stanley
Сценарист
H.P. Lovecraft, Scarlett Amaris
Снимки
Nova Medical School, Lisboa, Portugal
Жанр
Sci-Fi, Ужаси
Година
2019
Премиера
Държава
Португалия, САЩ, Малайзия
Продължителност
1 ч 51 мин
212
Докато младо семейство се радва на спокойствието в отдалечена къща в гората, пада метеорит в техния двор. Той се разтваря в земята, заразявайки всички живи организми, включително и тях. Цялата им градина започва да свети в пурпурен цвят, което води до безпокойство от такъв размер, че скоро те започва да губят разсъдъка си.

Color Out of Space (2019)

Художникът Нейтън (Николас Кейдж) и съпругата му Тереза се преместват с децата си в селски район в Нова Англия, за да избягат от суматохата на 21-ви век. Тук изглежда имат всичко, което им е било нужно за да изградят своя нов живот. Но почивката, която са очаквали е краткотрайна, защото пада метеорит в тяхната градина.

Аерозолът от пурпурно-розовата светещата скала, като че ли се разтваря в земята и замърсява нея и водните ресурси на региона. След този инцидент всичко се променя: в началото това има изключително положителен ефект върху растителната популация, но в същото време извънземното присъствие вече е и в техните тела. Но това не е всичко: всеки жив организъм, който е имал контакт с извънземната материя, започва да го разпространява като вирус. Като че ли Нейтън има прогресивна промяна в характера си, а животните изглежда имат ново поведение.

Базиран на кратката история на писателя Хауърд Лъвкрафт, която е публикува през 1928 г.

С участието на

  • Nicolas Cage
    Nicolas Cage
    Никълъс Кейдж