Тайната на Коко / Coco (2017)

8.4277 550 votes
Актьори
Anthony Gonzalez, Benjamin Bratt, Gael García Bernal
Режисьор
Adrian Molina, Lee Unkrich
Сценарист
Jason Katz, Lee Unkrich
Жанр
Анимация, Приключенски
Година
2017
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
105 мин.
Бъди в час с киното!
Абонирай се за YouТube канал ни
Трейлър на Тайната на Коко / Coco (2017)
4.5 / 5 - 29 vot
10737
63
10
В деня на мъртвите в Мексико, Мигел попада на място, където е на път да разкрие вековната стара загадка за него и семейството, като попадат в света на мъртвите и се събира с прадедите си, за които е чувал само истории.
Мигел е на дванадесет години, голям фен на музиката, който живее в оживено и шумно мексиканско село, но произхожда от семейство на обущари, което ненавижда музиката. Но неговите прадеди точно обратното – те са правели музикални инструменти. Неговия дядо преди десетилетия е оставил жена си за да следва мечтите си в музикалната кариера, съпругата му Имелда (бабата на Мигел) е трябвало да поеме цялата отговорност на семейство. Това е засилило омразата им към музиката.
Но Мигел тайно копнее за слава, вдъхновен от любимия си певец, Ернесто де ла Крус. Когато Мигел установява, че има нещо общо с Ернесто, той се опитва да го имитира. В деня на мъртвите, който традиционно се празнува всяка година в тази страна, настъпват поредица от събития, при които той случайно попада в Земята на мъртвите.  В красивия подземен свят той намира душите на предците си. В царството на мъртвите той се сприятелява комика Хектор и заедно тръгнал да търсят Ернесто. През това време, Мигел получава благословията на своите предци, но времето му започва да изтича и той скоро трябва да се връща в земята на живите.