Черната пантера (2018)

7.3581 700 votes
Актьори
Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Michael B. Jordan
Режисьор
Ryan Coogler
Сценарист
Ryan Coogler, Joe Robert Cole
Снимки
Pinewood Atlanta Studios, Fayetteville, 461 Sandy Creek Road
Жанр
Екшън, Фантастика
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 14 мин
Трейлър на Черната пантера (2018)
11 355
Абонирай се за YouTube канала ни
Загадъчната страна Уакадна никога не е била известна, тъй като тя има уникален минерал, който може да абсорбира и поема взривовете и силата от всяко оръжие. Цялата история на малка държава се състои в това да удържа тези, които искат да достигнат ценните ресурси. Всеки път, нейната защита застава под маската на мистериозен войн известен като Черна пантера. Сега младия принц T'Challa знае какво го очаква, когато се налага да слага тази маска.
Филма се развива след събитията от “Първият отмъстител: Гражданската война”. Поради наличие на минерални ресурси с извънземен произход, африканското царство Уакадна, е изключително богато. Това е единственото място където има множество минерали, които имат свойството да абсорбират силата – точно на такива минерали Капитан Америка дължи щита си. Жителите на Уакадна се стремят да скрият всичко това от очите на останалия свят. Въпреки това интереса към това място непрекъснато нараства и се нуждае от силен лидер, който да го защити: краля на царството, който застава под доспехите на Черната пантера. Отговорности се предават от краля на Уакадна към съответния наследник, T’Challa. Той се готви да заеме полагащото му се място като цар на изолираната, но най-технологично напреднала страна. Но трагичната смърт на баща му, отнема тежестта и достойнството на предопределената му съдба и донася много противоречия. Неговата позиция се разколебава, защото различни фракции в страната му искат да оспорят правното му регентство.
Той трябва да защити своя народ от няколко новопоявили се врагове, както вътре в Уакадна, така и извън нея. Търговеца на оръжия Ulysses Klaue, известен още като Klaw, заплашва да наруши мира, заедно с Erik Killmonger. Това подтиква наследника, да се обедини с агента на ЦРУ, Everett K. Ross. С подкрепата на група високо обучени воини жени, те трябва да защитават Уакадна и предотвратят въвличането на страната в световна война.

 

Актьорски състав

  • Michael B. Jordan
    Michael B. Jordan
    Майкъл Б. Джордан
  • Andy Serkis
    Andy Serkis
    Анди Съркис