Кралството на планетата на маймуните

Синия бръмбар (2023)

Blue Beetle
694 хил. гласа
Актьори
Xolo Maridueña, Becky G, Bruna Marquezine
Режисьор
Angel Manuel Soto
Сценарист
Gareth Dunnet-Alcocer
Снимки
Los Angeles, California, USA
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Мексико
Продължителност
2 ч 07 мин
Трейлър на Синия бръмбар (2023)
5 205
Абонирай се за YouTube канала ни
Хайме намира странен извънземен бръмбар скарабей, който се оказва оръжие, което може да унищожи цели светове. Скарабеят има способността да защитава своя притежател и да създава всичко, което си представи. Хайме ще се превърне в неудържимия супергерой Синия бръмбар.

Хайме е готов да се заеме с бъдещето си, след като завършва колеж. Той се завръща в родното си Мексико, изпълнен с надежда. Но не всичко у дома е същото както няколко преди. Сега трябва да реши кой иска да бъде. Нищо обаче не се случва, както би му се искало – или не може да намери своето място в света или съдбата има други планове, като например да си намери постоянна работа. Спасителното въже идва от приятелката му Джени, която му урежда интервю за работа. Но вместо да му предложи такава, Джени просто му връчва кутия с хамбургер и го изпраща обратно вкъщи.

Въпреки предупрежденията да не я отваря, изкушението е твърде голямо и има защо – в кутията има извънземната реликва на синия бръмбар Скарабей. Това  е извънземна технология, която за да разгърне истинския си потенциал, ѝ трябва приемник, с който създава симбиоза. След като се слива с него, тя го защитава с високотехнологична синя броня, с която има свръхестествени способности. Хайме открива нови и нови способности, разбирайки, че дори въображението му е по-слабо в сравнение с това, което му дава скарабеят. Контролирането на новите сили се оказва меко казано трудно, защото скарабеят много често прави каквото си иска. Докато още е развълнуван, разбира, че и други искат тази технология, като например шефката на компанията Виктория. Пред лицето на надвисналата заплаха на Хайме му става ясно, че трябва да се превърне в супергероя Синия бръмбар. Все пак той има дълг към него – като че ли скарабеят не случайно го е избрал него.

Синият бръмбар е супергерой на DC Comics.