Годзила и Конг: Нова империя

Въздушния (2023)

Air
На някои легенди им е отредено да полетят
7.4163 хил. гласа
Актьори
Matt Damon, Jason Bateman, Ben Affleck
Режисьор
Ben Affleck
Сценарист
Alex Convery
Снимки
Santa Monica, California, USA
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 51 мин
Трейлър на Въздушния (2023)
1 267
Абонирай се за YouTube канала ни
Раждането на много специални обувки: Air Jordans! През 80-те години Nike трябва да превърне Майкъл Джордан в рекламно лице.

Днес Nike е марка, утвърдила се като титан, която всеки познава. През 80-те години на миналия век обаче нещата изглеждат малко по-различно: може да се каже, че Nike застава на трето място след своите конкуренти. Представителят Сони Вакаро (Мат Деймън) трябва да промени това от името на своя шеф Фил Найт (Бен Афлек). Но как? Идеята, която той си поставя през 1984 г., изглежда непостижима: ако успее да сключи ексклузивен договор с изгряващата баскетболна звезда Майкъл Джордан, за да го превърне в лицето на марката, той ще постигне успеех. Шефът му е скептичен: рекордна сума за играч, който все още не е играл и минута в НБА. Но дори е трудно само да се свържи с Джордан. Времето го притиска, тъй като германската конкуренция Adidas също се опитва да привлече Джордан. Сони не се отказва лесно, дори ако му се налага да досажда на хора като треньора, но истинския ключ към успеха е майката на Джордан. За коя компания ще играе баскетболният гений, зависи и от нейното мнение и съвети към сина ѝ.

Това е историята на най-голямата сделка и съответно пробив за спортна марка, при това от сценаристите на Добрият Уил Хънтинг Бен Афлек и Мат Деймън.

Сценарият на Alex Convery беше в Черния списък на най-добрите нефилмирани сценарии на Холивуд за 2021 г. През 2022 г. правата бяха придобито от Amazon Studios.

С участието на

  • Ben Affleck
    Ben Affleck
    Бен Афлек
  • Matt Damon
    Matt Damon
    Мат Деймън