6 и 1 наум (2017)

Актьори
Йоана Върбанова, Тончо Токмакчиев,
Режисьор
Лъчезар Петров Караиванов
Сценарист
Лъчезар Петров Караиванов
Жанр
Драма, Приключенски
Година
2017
Премиера в България
Държава
Bulgaria
Бюджет
50.000
Трейлър на 6 и 1 наум (2017)
1 / 5 - 1 vot
746
4
1
Група приятели, които търсят силни усещания сред природата, се оказват далеч неподготвени за това, което ги очаква. Сблъсъкът между реалността и представата, може да се преодолее само от онези, които са със силен характер.
Шест и едно наум

Един рядко срещан приключенски филм, в който няколко души иска да се откъснат от задушните офиси на монотонната работа и да почувства живота. Те търсят силни чувства сред природата, подценявайки нейното надмощие. Борбата се пренася от реалния свят във вътрешния им, където се сблъсква личната гордост с откровеността на другите хора. Приключението постепенно се пренася в техния вътрешен свят, в техния характер. Режисьора иска да покаже, че в съвременния свят човек рядко се самокритикува, няма стимул към прогрес, живеейки в изкуствената реалност на “модерното”.

За голяма изненада на всички, филма премина през фестивала в Кан, а още повече, че получи 4 номинации в Ница за чуждоезичен филм: най-добър филм, най-добър сценарий, най-добра женска роля, най-добра поддържаща женска роля. Тези награди могат да се считат за голямо постижение, защото филм е с бюджет едва 100 хиляди лева. При това положение е смешно да се говори за “правене на пари”. Всички, които са участвали във филма са направили това, по свое собствено желания и естествено да придобият опит. Снимките са направени в няколко пещери. Реално, повечето актьорите никога не са влизали в пещера и това е първия им път.