Зенит / The High Sun (2015)

7.13 130 votes
Актьори
Tihana Lazovic, Nives Ivankovic, Goran Markovic
Режисьор
Dalibor Matanic
Сценарист
Dalibor Matanic
Жанр
Драма
Година
2015
Премиера в България
Държава
Хърватска, Словения, Сърбия
Продължителност
2 ч 03 мин
Трейлър на Зенит / The High Sun (2015)
289
Абонирай се за YouTube канала ни
Хърватската драма разказва три любовни истории на Балканите, които се развиват в течение на 3 десетилетия, когато има най-силни етнически конфликти. Единствената сила, която може да победи народните предразсъдъци, е любовта.
Слънцето хвърля своите лъчи всеки еднакво, но на земята това равенство е много по-различно. По-конкретно на Балканите, народите са враждебно настроени и не искат да сложа край на това.
Три истории в три последователни десетилетия в две обеднени хърватски села. Между жителите на тези села още назад в история се наблюдава междуетническа омраза. Появяват се три забранени любов истории: през 1991 Елена и Иван – те искат да напуснат родното си село, в което се зараждат силни конфликти между хървати и сърби и не могат да видят щастливо бъдеще. През 2001 е историята на Наташа. Тя се връща след войната заедно с майка си в селото където трябва да ремонтират къщата си, която е била бомбардирана от войната. Лука и Мария през 2011 г. имат по-важни грижи, отколкото войната, защото имат проблеми с техния син. През трите десетилетия, единственото нещо, което може да преодолее конфликтите, е любовта.