Пазителят / The Giver (2014)

6.5109 630 votes
Актьори
Meryl Streep, Jeff Bridges, Brenton Thwaites
Режисьор
Phillip Noyce
Сценарист
Robert B. Weide, Michael Mitnick
Снимки
South Africa, Cape Town
Жанр
Sci-Fi, Трилъри, Фантастика
Година
2014
Премиера
Държава
САЩ, Южна Африка, Канада
Продължителност
1 ч 37 мин
Трейлър на Пазителят / The Giver (2014)
1 673
Абонирай се за YouTube канала ни
Светът се е променил отвъд представете ни. Сега той е идеален, в него няма болка, страдания, но няма и чувства. Всяко поколение има един човек, който трябва да съхранява знанието на миналото и този човек е Jonas – той ще трябва да отиде в миналото, за да разбере какво е свят с чувства.
В привидно перфектна общност, без война, болка, страдание, различия или избор, едно младо момче, е избрано да се учи от един възрастен човек за истинската болка и удоволствията на реалния свят. Въпреки че Jonas е още на 16-години, той е избран да бъде назад във времето, отвъд неговия свят. Целта е той да бъде паметта на обществото, да притежава знанията за неговия народ, които се предават само на определени членове. Той започва пътешествие извън неговия свят, където открива, че много години по-рано, неговите предци са се отказали от човечеството, за да има едно идеално общество.
Класическа история един от първите модерни дистопичния разкази, написани изрично за по-млада аудитория – далеч в бъдещето, където всички неприятности за вече заличени. Книгата дори е била черно бяла, но може би за да се представи по-лесно на тийнейджърите, в противен случай, ще изглежда като детска книжка.

С участието на

  • Alexander Skarsgård
    Alexander Skarsgård
    Александър Скарсгард