Рубиненочервено / Rubinrot (2013)

6.26 790 votes
Актьори
Josefine Preuß, Uwe Kockisch, Florian Bartholomäi
Режисьор
Felix Fuchssteiner
Сценарист
Kerstin Gier, Katharina Schöde
Снимки
Mühlhausen, Germany, Thuringia
Жанр
Фантастика
Година
2013
Премиера
Държава
Германия
Продължителност
2 ч 02 мин
Трейлър на Рубиненочервено / Rubinrot (2013)
2 178
Абонирай се за YouTube канала ни
Гуен е на 16 години и но скоро разбира, че има ген, който и позволява да пътува във времето. Тя се присъединява към ложа, в която всеки има този ген и посредством машина на времето, могат да се връщат в миналото. Така Гуен ще прави мисии, в които ще се среща с вани особи и ще получава ценна информация. Проблема е, че нейната небрежност и непохватност провалят всяка една мисия.
Гуендолин, накратко Гуен, е шестнайсетгодина тийнейджър, която на пръв поглед изглежда напълно нормална. В действителност, обаче, тя и семейството й да пази тайна – те има ген, който им позволява да пътуват във времето, но мога да се предвижват само назад т.е. да ходят в миналото. Нейното семейството е сигурно, че братовчедка й има този ген – Шарлота, която от години насам подготвят за бъдещите й мисии. Всичко това е до деня, в който Гуен се озовава в викториански Лондон. Тя има чувството, че се побърква, защото не може да притежава гена. След като няколко пъти това се повтаря, тя разбира, че гена е в нея. Така нейния живот коренно се променя – тя винаги е била издънката на семейството, тя е най-непохватната и несръчна. Възможно ли е точно на нея да се падне гена? Шарлота принадлежи на силна ложа, в която всеки могат да пътуват във времето, а сега честта се пада на непохватната Гуен. За да пътува назад във времето, тя трябва да е знае много добре историята –  тя трябва да има подходящо облекло, маниери и в никакъв случай да не ползва предмети от съвременния свят, защото това може да промени миналото.
Всеки един, който притежава гена има специални способности. Това което може да прави Гуен, е да вижда и разговаря с мъртви хора, но няма представа какви способности има останалите. Въпреки това, от някои от призраците, с които разговаря, ще получи ценна информация за това както я очаква и на кой може да се довети, защото по-късно ще разбере, че в ложата нещата не са толкова хубави.
В центъра на всичко стои един граф, който с помощта на най-великите учени е изобретил машина с която може да се връща назад във времето, в точното местоположение и дата. Той също има специални сили, които са доста зловещи и пази в тайна. Съществуват няколко машини, но една от тях е открадната от хора от ложата, които твърдят, че ако графа събере всички членове на ложата, ще получи върховна сила. Но дали това е така? На никой не може да се вярва.