Потъването на Созопол (2015)

5.9170 votes
Актьори
Светла Янева, Снежина Петрова, Деян Донев
Режисьор
Костадин Бонев
Сценарист
Ива Вълчанова, Костадин Бонев
Жанр
Драма
Година
2014
Премиера
2014
Държава
България
Продължителност
1 ч 41 мин
Трейлър на Потъването на Созопол (2015)
6 046
Абонирай се за YouTube канала ни
Историята на един мъж, който се завръща в стария Созопол, преследван от спомените на миналото. Той носи със себе си 10 бутилки водка, с които иска да забрави за реалността и да се завърне в миналото.

Действия

Един мъж се връща в Стария град на Созопол, в къща опустошена от времето. Единственото, което носи със себе си са 10 бутилки водка. А защо се връща? Отговорът е прост – миналото.  Миналото, което е оставило къщата да се разпадне, връща мъжа обратно с спомените си. Той се опитва да намери смисъл във всичко това с десет бутилки водка. След като бутилките се изпразнят, той ще очаква нещо да се случи. Филма разкрива един човешки живот с всички непредвидими опасности и факти, които човек се опитва да разбере. “Потъването на Созопол” е филм с оглед на нашата действителност и по-точно – на едно поколение, с конкретна житейска криза, която засяга всеки един човек. За да живее човек по-лесно, той се опитва да избяга от действителността. Една жена казва „Вие не сте сам, не сте първият и няма да сте  последен – Всички ние сме преминали през тези бури”. Созопол един мрачен свят, който е построен наново. Когато излезете навън, виждате сиви и бледи цветове, когато влезете в къщи – тъжни картинки и голи стени. Те показват повече отсъствие, отколкото присъствие.

Докато Созопол потъва бавно с морето от една безкрайна буря, остава последната бутилка водка. Дъждът не спира и точно в този момент, за никой няма никакво значение.