Годзила / Godzilla Resurgence (2016)

6.720 050 votes
Актьори
Hiroki Hasegawa, Satomi Ishihara, Yutaka Takenouchi
Режисьор
Shinji Higuchi, Hideaki Anno
Сценарист
Sean Whitley, Hideaki Anno
Снимки
Kabukicho, Tokyo, Shinjuku
Жанр
Sci-Fi, Екшън
Година
2016
Премиера
Държава
Япония
Продължителност
2 ч
Трейлър на Годзила / Godzilla Resurgence (2016)
651
Абонирай се за YouTube канала ни
Тази година, наред със супер героите Батман, Супермен , героите на Марвел, няма начин да се пропусне най-големия антигерой Годзила. Последно той се появи 2014 и сега отново ще нападне Япония.
Годзила е огромен. Повече от едно чудовище или гигант: то може да устои на ядрени оръжия и да доведе до човечеството невиждана катастрофа. Япония се гмурва в хаос, който се очертава от един гигантски гущер, разтърсващ улиците на Токио. Хаосът в мегаполиса призовава няколко държавни служители, които трябва да обединят силите си, за да се спре разрушителното чудовище. Но убиването на Годзила е толкова лесно. Първоначалния трейлър не ни запознава с това от къде е дошло, както и в него липсват екшън сцените, които най-вероятно създателите на филма, искат да ги оставят на зрителите за световната премиера. Улиците са блокирани, хората не могат да напуснат града. Те са в капана на чудовището. Вижда се единствено разрухата след него. Япония се обединява с още няколко страни, с цялата си военна техника, но дали тя ще бъде достатъчна?

Предистория и информация

Измириса над 10 години от последния филм, в който Годзила нападна Япония. Японската компания Toho Studios има произведени 29 филма за чудовища, независимо от американска адаптация Годзила 2014. В хора на създаването на филма, можем да кажем, че този път чудовището надминава големината на всички предни Годзили. Актрисата Сатоми Ишихара коментира, че за тях не винаги е било лесно, не защото се заминават с чудовища, а защото е трябвало да рецитират големи части от техния текст на английски, което е било трудно.