Google Chrome

 

Бързо търсене

Вие сте в състояние да търсите директно от адресната лента е един от най-хубавите му неща. В полето в което въвеждате адресите на уеб сайтовете, може едновременно да пишете думи и изречения, които автоматично ще се отворят в резултатите  на търсен на гугъл. По този начин няма нужда да отваряте всеки път гугъл, когато искат да търсите. Тя може да ви даде различни предложения, докато пишете. В зависимост от това какво точно пишете, може да ви покаже някои от често посещаваните сайтове. Популярни сайтове като Facebook и Twitter ще се заредят почти мигновено

 

История на всички уеб формуляри

Тази функция вече е налична в почти всички нови браузъри. Уеб формулярите включват всички пароли и потребителски имена. Например ако във всеки сайт се регистрирате с едно и също име, тази функция запомня данните които сте писали от предни регистрации и ще ги дописва автоматично или с двоен клик, ще ви покаже в падащо меню думите, които искате да въведете.

Запаметяване на всичко което правите

Боже да влезете в браузър с профила си от Гугъл, Ютуб, Гугъл+ и други услуги на гугъл. Така всички търсения и отворени табове, могат да се пренасят от компютъра в таблета или телефона ви. С две думи вие ще започвате от там, до къде сте стигнали 🙂

Теми и добавки

Подобно мозила, то разполага с безброй различни визии, които може да променяте.

Сигнал срещу злонамерен файл

Вие сега също ще получавате предупреждения, когато изтегляте на файл, който може да съдържа злонамерен софтуер или нещо вредно за вашия компютър. Това се постига чрез проследяване на произход сървъра и ги сравни със  сайтове, които са в  “черен списък”.  Ако сте загрижени за данните на компютъра ви, когато теглите нещо, но ако желаете можете да изключите тази функция в настройките на браузъра ви.

Актуализации

Въвеждат се няколко по-малки актуализации, предназначени за подобряване на работата на потребителя.  Първо, подобрява се мащабирането на страница, и вече можете да се увеличи до 500%.  В допълнение, Print Preview вече не показва в своя раздел, а по-скоро се появява в силно конфигурируеми модален прозорец – това подобрява работния си процес и прави печатането дори по-бързо. История раздела на Google Chrome също претърпя редизайн. Той вече позволява на потребителите да филтрират или дори премахване на специфични области, че не искате да се показват там. Също е актуализация на JavaScript V8 двигател и повече от дузина поправки по сигурността.  Накратко, тези промени да направим сърфирането в още по-бързо и с помощта на интернет, още по-безопасно.