След нас ще остане само тишина

"След нас ще остане само тишина" е неофициално мото на руските стратегически ракетни или ядрени балистични континентални ракети.

След мен ще има само тишина  (После меня только тишина)

Това е мотото, възприето от руските стратегически ракетни войски, основната ударна сила на Русия. Въпреки че това не е официално мото, то придоби такава популярност и се вкорени във военните ракетни екипи толкова много, че понякога дори се изписва на знамето на стратегическите ракетни сили. Самия флаг е син с широка яркочервена ивица в долната част. В центъра на знамето, върху синьо поле е емблемата на този виж войски.

Златен меч, вдигнат с върха си нагоре, означава строго предупреждение за всеки, който се осмелява да изгражда агресивни планове срещу Русия.

Златният кръгъл щит символизира силата на руската защита. Има и изображение на две кръстосани златни стрели. Стрелите гледат в различни посоки и това означава, че войските винаги са готови да отговорят на всяка опасност, независимо откъде идва.

От мото към реалност

Мотото бе забелязано на ракетите Сармат на военен парад, което притисни запада. Путин непрекъснато се появява с бомбастични заплахи, като “На кой му е нужен свят без Русия,” “отговорът ще бъде смразяващ“. Например ракетата Ярс може да унищожи целия живот в радиус на няколкостотин километра.

За щастие, те никога не са се използвали. Предполага се, че все пак в руското управление (а не само в него) все още са останали хора с малко разум, но при време на война, той бавно започва да се губи. Те са част от руската ядрена триада и е невидимата, но най-ефективна сила на Русия, която се твърди, че решава проблемите на военно-политическата арена.