Новите мутанти (2020)

Актьори
Maisie Williams, Charlie Heaton, Anya Taylor-Joy
Режисьор
Josh Boone
Сценарист
Knate Lee, Josh Boone
Снимки
Massachusetts, Medfield
Жанр
Sci-Fi, Екшън
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 38 мин
Трейлър на Новите мутанти (2020)
4 952
Абонирай се за YouTube канала ни
В тази част Марвел въвеждат нови мутанти. Те са ново поколение, които се намират в тайна институция, където се опитва да овладеят силите си. Тук те не се чувстват като хора, третирани като "някакви мутанти" и искат да използват силите си за да се измъкнат.

X-Men: The New Mutants (2020)

Група тийнейджъри се намират в една странна болница, в която нямат представа защо са, а някои от тях дори нямат спомени как са се озовали на това място. Ръководителя на болницата д-р Сесилия се представя като техен приятел, който ще им помогне, да се научат как да владеят способностите си. Тя като много други смята, че младите хора представляват опасност за себе си и всички около тях, поради което предпочита да бъдат под постоянно наблюдение, докато се научат как да контролират силите си. Всички необясними събития, които ежедневно ги плашат, са резултат от неволно използване на силите си. С пристигането на мутанта Даниел, пациентите започват да страдат от халюцинации, което допълнително изостря напрегнатата ситуация. За тях болницата се превръща в едно ужасно място, в което са заключени против волята си, защото тук никой не се интересува от тяхното благополучие, а единствено от специалните им сили. След като се опознават, те се назовават с нови имена, които съответстват на силите им: Wolfsbane може да се трансформира във вълк или върколак, Magik е в състояние да се телепортира, Cannonball да възпроизвежда взривове чрез термо-енергия благодарение на слънчевата светлина и Mirage има силата да създава илюзии, които се основават на мечти и страхове. Сега новите мутанти трябва да захвърлят взаимния си скептицизъм и да работят заедно, ако искат да оцелеят и да напуснат ужасната болница.

Това е независим филм от поредицата X-Men, който се обръща към млад екип от генетично мутирали и талантливи хора, които са във фаза на обучение, за да се научат напълно да контролират своите супер сили. За разлика от другите X-Men филми, тук историята трябва да бъде разказана в друг тон, подчертавайки своята независимост в жанра на ужасите. Подобно на останалите филми от поредицата се основава на героите и историите от комиксите на Marvel- по-специално комикса The New Mutants публикуван за първи път през 1983 година.

С участието на

  • Anya Taylor-Joy
    Anya Taylor-Joy
    Аня Тейлър-Джой