Човекът, който уби Дон Кихот (2018)

6.56 120 votes
Актьори
Adam Driver, Stellan Skarsgård, Jonathan Pryce
Режисьор
Terry Gilliam
Сценарист
Tony Grisoni, Terry Gilliam
Снимки
Spain, Canary Islands
Жанр
Драма, Комедия, Приключенски
Година
2018
Премиера в България
02 Октомври 2018
Държава
Spain, France, Belgium
Продължителност
132 мин.
Бюджет
€17,000,000
Трейлър на Човекът, който уби Дон Кихот (2018)
247
0
0
Рекламния мениджър Тоби Гросини, прескача от сегашния Лондон към испанските пейзажи на Ла Манча през 17-ти век. Там среща човек среща стария рицар Дон Кихот, който го смята за своя Санчо Панца и настоява да го придружи в приключенията си. Но каква е реалността и каква е илюзията?
Тоби е циничен рекламен директор, който се завръща в испанския град, където е правил първия си филм, докато още е студент. За свое учудване той ще открие, че неговия филм, за легендарния Дон Кихот, напълно е променил живота на този град и е остави трагични последици на жителите на малко испански село. От тогава живота му се е променил завинаги. Например, старият шофьор, който някога е играл Дон Кихот е напълно луд и наистина вярва, че е рицар. Той се придържа към характера на героя, а поддържащата актриса Ангелика, се е превърнала в нежна любовница на руския олигарх Алексей Микин. Тоби се опитва да намери начин да се справи с миналите си дела и накрая да се върне към живота – любовта с  Ангелика.

Тоби ще трябва да се изправи пред тази сюрреалистична ситуация и да се превърне в Санчо Панца, верният спътник на този Дон Кихот.

По време на тази одисея ще трябва да се изправи пред демони, реални и измислени, модерни и средновековни. Реалността и фантазията са объркани в това странно пътешествие с фантасмагоричен край.

В главната роля
  • Olga Kurylenko
    Olga Kurylenko
    Олга Куриленко