Щиглецът (2019)

6.313 670 votes
Актьори
Oakes Fegley, Nicole Kidman, Ansel Elgort
Режисьор
John Crowley
Сценарист
Donna Tartt, Peter Straughan
Снимки
USA, New York
Жанр
Драма
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 29 мин
Бюджет
40,000,000
Трейлър на Щиглецът (2019)
2 640
Абонирай се за YouTube канала ни
Малкия Тео попада на атентат в музей, където сред хаоса, по настояване на умираш старец, открадва скъпа картинка от 1654 г. която по-късно променя живота му.

13 годишния Тео Декер и майка му посещават Нюйоркския метрополитен музей, където попада на терористична атака. Тео оцелява, но не и неговата майка. След експлозия, непознат умиращ старец го убеждава да вземе със себе си една от очарователните картини на музея. Тео скрива скъпоценната картина на холандски стар художник, която сега се смята за унищожена от експлозията. Години по-късно картината ще бъде най-ценното му съкровище и ще даде нова посока на живота му.

За да не живее в сиропиталище или на улицата, Тео намира подслон в богатото семейство на свой приятел Анди Барбър. Внезапно се появява баща му, който бе напусна семейството си за известно време и сега се връща в за да отведе сина си в Лас Вегас. През следващите 14 години той се е потопил дълбоко в престъпния подземен свят и се налага да се крие в една хотелска стая в Амстердам.

Основава на американския роман The Goldfinch от автора Донна Тар, публикуван през 2013 г. Книгата се превръща в бестселър и печели наградата “Пулицър” в секцията за художествена литература.
Заглавието се отнася до картина на холандския художник Карел Фабрициус, ученик на Рембранд, която той е рисувал през 1654 г. Неговото почти пълно произведение е разрушено при експлозията на склад в холандски университетски в град Делфт. На 12 октомври 1654 г., когато настъпва катастрофата, самият Карел Фабрициус остава живота си там.

С участието на

  • Nicole Kidman
    Nicole Kidman
    Никол Кидман