Невероятното пътешествие на гигантската круша (2017)

6.1650 votes
Актьори
Alfred Bjerre Larsen, Peter Frödin, Liva Elvira Magnussen
Режисьор
Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick
Сценарист
Jakob Martin Strid, Bo Hr. Hansen
Жанр
Анимация
Година
2017
Премиера в България
Държава
Дания
Продължителност
1 ч 19 мин
Трейлър на Невероятното пътешествие на гигантската круша (2017)
892
Абонирай се за YouTube канала ни
Двама приятели - котка и слон, трябва да поемат опасно приключение за да намерят изчезналия си кмет. Това, с което разполагат, е огромна круша, която ще ползват за импровизиран кораб. С него трябва да достигнат мистичен остров.

Главните герои в датският анимационен филм са слона Себастиан и котката Мичо. Те живеят в идиличния град Салби и често ловят риба на пристанището. Те са малко разстроени, защото техният любим кмет е изчезнал и никой не знае къде е отишъл. Един ден по време на риболов, двамата приятели намират бутилка с послание, че сега живее на мистичен остров и те трябва да направят нещо по въпроса. Кметът пише, че пътуването няма да бъде лесно за двамата, но за щастие, бутилката включва магически семена на растения. През нощта те засаждат семейната и на сутринта намират една гигантска круша.

Сега може да започне приключението, защото с този огромен плод под ръка, двойката на практика разполага с плавателен съд, с който може да прекоси опасното море, населено от враждебни пирати и други непознати същества.

Семейният филм се основава на известната книга на Яков Мартин Стрид, която е със същото име.