The Dig

Разкопките при Сътън Ху (2021)

Актьори
Carey Mulligan, Lily James, Ralph Fiennes
Режисьор
Simon Stone
Сценарист
John Preston, Moira Buffini
Снимки
Shackleford, Surrey, England, UK
Жанр
Драма, Исторически
Година
2021
Премиера
Държава
Англия
Продължителност
1 ч 52 мин
Трейлър на Разкопките при Сътън Ху (2021)
53
Абонирай се за YouTube канала ни
Археолог се впуска в исторически важните разкопки на Сътън Ху през 1938 г. и трябва да се изправи пред проблемите, които носи със себе си Втората световна война.

През 1938 г. богатата вдовица Едит дава на археолога любител Базил Браун, необичайна задача: той трябва да изследва хълмовете в нейното селско имение. 

Двамата правят откритие, което привлича общественото внимание. Това, което е под земята, е наистина изумително, но с настъпването на Втората световна война, те не знаят колко време и усилия ще им отнемат разкопки, през тези трудни времена, независимо от това, колко важни са археологическите находки в Сатън Ху. Възможно ли е да изследват миналото, когато не само цялата страна, но и целият свят са изправени пред несигурно бъдеще?

Филма се основата на историческия роман със същото име от John Preston, публикуван от британския писател през 2007 г., който разказва историята за откритието в археологическия обект Сътън Ху. Той написа романа с творческа свобода, като промени реалните събития.

През 1939 г. там е намерен англосаксонски гроб с лодка от ранното средновековие (приблизително 7 век). Всичко е непокътнато, не е било ограбено от иманяри и разкрива скандинавски, ирландски, меровингски и дори средиземноморски влияния в местните народи. Среброто е намерено до 27-метровата лодка на владетеля, който е бил погребан там.

Първоначално Кейт Бланшет, а след това Никол Кидман трябваше да играят главната роля на Едит, но поради проблеми с графиците, ролята пое Кери Мълиган.

Актьорски състав

  • Lily James
    Lily James
    Лили Джеймс
  • Ralph Fiennes
    Ralph Fiennes
    Ралф Файнс
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички