Стар мърморко (2014)

6.82 220 votes
Актьори
Antti Litja, Mari Perankoski, Petra Frey
Режисьор
Dome Karukoski
Сценарист
Tuomas Kyrö, Dome Karukoski
Снимки
Haavisto, Finland, Karkkila
Жанр
Драма, Комедия
Година
2014
Премиера в България
Държава
Исландия, Финландия
Продължителност
1 ч 42 мин
Бюджет
€1,400,000
Трейлър на Стар мърморко (2014)
289
Grump е човек от миналото. Всичко хубаво за него е останало в старите дни. Дори всичко, което се е случило след 1953 г., той винаги е успявал да съсипе. Неговата история се разгръща, когато той напуска старата си къща и трябва да прекара един уикенд в Хелзинки.

The Grump (2014)

Промяната е трудна. Това е първото нещо, което ни казва Grump и това е подобна на чувството, при което често се подиграват на възрастните хора, което във филма става разбираемо на зрителите. Той обича дома си, който е построил със собствените си ръце. Той обича работата си като земеделски производител. Той обича жена си, за която някога се е грижил, въпреки че страда от тежка деменция и живее в дома за стари хора. Той е нещастен, защото е принуден да остане в Хелзинки със снаха си и изправи пред свят, с който е напълно непознат.

Създаден въз основа на сериал, The Grump е по същество комедия на сблъсъка между културите, фокусирана върху сблъсъка между миналото и настоящето. Този разказ задържа зрителите, защото в действителност е по-приятен от колкото бихте очаквали. Това до голяма степен се дължи на главния актьор Antti Litja, характера на който е безкрайно искрен и ни задържа с интерес през екрана, дори когато сцените стават смешни и дори когато причинява тревожност на хората около него.
Ние можем да вярваме, че Grump ще се хареса на всеки, който е търпеливи, тъй като  филма е с по-тромавите аспекти на комедията.