Слендърмен (2018)

3.223 200 votes
Актьори
Joey King, Jaz Sinclair, Julia Goldani Telles
Режисьор
Sylvain White
Сценарист
Victor Surge, David Birke
Жанр
Ужаси
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 33 мин
4 942
Докато едни не вярват в мита на Слендърмен, то няколко тийнейджъра се опитват да призоват мистериозното същество. Надявайки се да видят човека без лице, техен приятел изчезва безследно в гората, в която извършват ритуала.

Без лице, но с неестествено дълги крайници, Слендърмен е въплащение на злото. Носят се слуховете, че съществото е отговорно за смъртта на много деца и тийнейджъри. Но колко истината стои зад този мит? Защо никой не е виждал създанието или въпроса е защо никой не е оживял, след неговата среща? В един малък град в Масачузетс четири ученици изпълняват ритуал, опитвайки се да разкрият тайната около него. Когато един от тях мистериозно изчезне, останалите подозират, че те са следващата жертва на създанието.

Зад кадъра и информация

Така нареченият “Слаб мъж” е създаден от Ерик Кнудсен под името Виктор Сюрг през 2009 за Photoshop конкурс на форум. Целта на състезанието е била да се направят образите от ежедневието да изглеждат, като нещо ужасно. Резултатите от състезанието бързо се разпространяват в интернет, като свръхестествено същество с дълги и тънки крайници, без лице, в черен костюм, с бяла риза, черна вратовръзка и бели ръкавици. След това слабия мъж се превръща в символ на ужаса, като триумфално преминава през всички медии, интернет, като обикновено е свързан с преследване, убийства и отвличане, въплащение на злото. От този портрет се раждат игри и филми, които бързо се разпространяват по мрежата.