Рокетмен (2019)

7.3113 100 votes
Актьори
Taron Egerton, Richard Madden, Jamie Bell
Режисьор
Dexter Fletcher
Сценарист
Lee Hall
Снимки
Bray Studios, UK, England
Жанр
Драма, Фантастика
Година
2019
Премиера в България
Държава
Англия, САЩ, Канада
Продължителност
2 ч 01 мин
Трейлър на Рокетмен (2019)
423
Абонирай се за YouTube канала ни
Биографичен филм за живота на певеца, композитора и британския пианист Елтън Джон. От самото си начало, като дете чудо на пиано и студент в Кралската музикална академия, той преминава през младостта си като певец, не на класическа музика, а на съвременна поп музика и се превръща в суперзвезда, благодарение на връзката си с Бърни Таупин.

Рокетмен разказва удивителната историята на британския поп музикант Реджиналд Кенет Дуайт, по-известен с псевдонима си Елтън Джон. Ние ще видим неговия живот от студентските му години до великата кариера, която става възможна благодарение на дългогодишното му музикално партньорство с любимия му композитор Бърни Таупин.

Продукцията не е направена да бъде стандартен биографичен филм на музиканта, а трябва да представи фантастичната музика, в която записаните на живо песни,  отразяват някои от най-големите моменти в живота на Елтън Джон.

В средата на 60-те години Реджиналд живее в предградие на Лондон. Леко дебел и твърде срамежлив, той се чувства чудесно, когато е пред пианото. Когато пристига в Лондон, идва момента, в който ще се отдаде на истинската си страст – рокендрол. Той среща талантливия композитор Бърни Таупин, който е известен на музикалната сцена в Лондон. Но с името Реджиналд Дуайт младият музикант няма да стигне далеч. Той започва да нарича себе си Елтън Джон и нищо не може да попречи на метеорното му изкачване, защото на сцената не е останало почти нищо от срамежливия Реджи. Той се превръща в една от най-ослепителните звезди, която някога е огрявала британската развлекателна индустрия. За кратко време Елтън Джон се поставя на върха на класациите, а костюмите му стават все по-ексцентрични, с всяко ново изпълнение. Но Елтън осъзнава, че не може да бъде завинаги Рокетмен, защото след всяко стръмно изкачване може да дойде дълбоко падане.

Още на 11 години, той учи в Кралската академия за музика и малко след това е бил в състояние да демонстрира първите си успехи. Годни след това, той издава първия си самостоятелен албум, с който току-що започналата му кариера може бързо да приключи. Но с подкрепата на Дик Джеймс, създава втори албум, с който се изстрелва сред топ 10 популярни музиканти.

Той има една от най-добрите кариери на музикант, която грабва внимание не само с все по-екстравагантните му дрехи, но и с музиката си, която е сред първите западни поп стилове в Съветския съюз и дори му допринеси Оскар с филма Цар лъв.

Но кариерата му има и своите тъмни страни, като операцията на ларинкса, с която той загуби гласа си, дори и своята приятелка.

 

Актьорски състав

  • Taron Egerton
    Taron Egerton
    Тарън Еджъртън
  • Bryce Dallas Howard
    Bryce Dallas Howard
    Брайс Далас Хауърд