Смърт край Нил

Рокетмен (2019)

7.3125 460 votes
Актьори
Taron Egerton, Richard Madden, Jamie Bell
Режисьор
Dexter Fletcher
Сценарист
Lee Hall
Снимки
Bray Studios, UK, England
Жанр
Драма, Фантастика
Година
2019
Премиера в България
Държава
Англия, САЩ, Канада
Продължителност
2 ч 01 мин
Трейлър на Рокетмен (2019)
438
Абонирай се за YouTube канала ни
Биографичен филм за живота на певеца, композитора и британския пианист Елтън Джон. От самото си начало, като дете чудо на пиано и студент в Кралската музикална академия, той преминава през младостта си като певец, не на класическа музика, а на съвременна поп музика и се превръща в суперзвезда, благодарение на връзката си с Бърни Таупин.

Рокетмен разказва удивителната историята на британския поп музикант Реджиналд Кенет Дуайт, по-известен с псевдонима си Елтън Джон. Ние ще видим неговия живот от студентските му години до великата кариера, която става възможна благодарение на дългогодишното му музикално партньорство с любимия му композитор Бърни Таупин.

Продукцията не е направена да бъде стандартен биографичен филм на музиканта, а трябва да представи фантастичната музика, в която записаните на живо песни,  отразяват някои от най-големите моменти в живота на Елтън Джон.

В средата на 60-те години Реджиналд живее в предградие на Лондон. Леко дебел и твърде срамежлив, той се чувства чудесно, когато е пред пианото. Когато пристига в Лондон, идва момента, в който ще се отдаде на истинската си страст – рокендрол. Той среща талантливия композитор Бърни Таупин, който е известен на музикалната сцена в Лондон. Но с името Реджиналд Дуайт младият музикант няма да стигне далеч. Той започва да нарича себе си Елтън Джон и нищо не може да попречи на метеорното му изкачване, защото на сцената не е останало почти нищо от срамежливия Реджи. Той се превръща в една от най-ослепителните звезди, която някога е огрявала британската развлекателна индустрия. За кратко време Елтън Джон се поставя на върха на класациите, а костюмите му стават все по-ексцентрични, с всяко ново изпълнение. Но Елтън осъзнава, че не може да бъде завинаги Рокетмен, защото след всяко стръмно изкачване може да дойде дълбоко падане.

Още на 11 години, той учи в Кралската академия за музика и малко след това е бил в състояние да демонстрира първите си успехи. Годни след това, той издава първия си самостоятелен албум, с който току-що започналата му кариера може бързо да приключи. Но с подкрепата на Дик Джеймс, създава втори албум, с който се изстрелва сред топ 10 популярни музиканти.

Той има една от най-добрите кариери на музикант, която грабва внимание не само с все по-екстравагантните му дрехи, но и с музиката си, която е сред първите западни поп стилове в Съветския съюз и дори му допринеси Оскар с филма Цар лъв.

Но кариерата му има и своите тъмни страни, като операцията на ларинкса, с която той загуби гласа си, дори и своята приятелка.

 

Актьорски състав

  • Taron Egerton
    Taron Egerton
    Тарън Еджъртън
  • Bryce Dallas Howard
    Bryce Dallas Howard
    Брайс Далас Хауърд
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички