Рокетмен (2019)

Актьори
Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Taron Egerton
Режисьор
Dexter Fletcher
Сценарист
Lee Hall
Снимки
Bray Studios, UK, England
Жанр
Драма, Фантастика
Година
2019
Премиера в България
Държава
USA, UK
Продължителност
121 мин.
Трейлър на Рокетмен (2019)
5 / 5 - 1 vot
196
0
0
Биографичен филм за живота на певеца, композитора и британския пианист Елтън Джон. От самото си начало, като дете чудо на пиано и студент в Кралската музикална академия, той преминава през младостта си като певец, не на класическа музика, а на съвременна поп музика и се превръща в суперзвезда, благодарение на връзката си с Бърни Таупин.
Рокетмен разказва удивителната историята на британската поп музикант Реджиналд Кенет Дуайт, по-известен с псевдонима си Елтън Джон. Ние ще видим неговия живот от студентските му години до великата му кариера, която става възможна благодарение на дългогодишното му музикално партньорство с любимия му композитор Бърни Таупин.

Продукцията не е направена да бъде стандартен биографичен филм на музиканта, а трябва да представи фантастична музика, в която записаните на живо пред камерата песни ще отразяват някои от най-големите моменти в живота на Елтън Джон.

Още на 11 години, той учи в Кралската академия за музика и малко след това е бил в състояние да демонстрира първоначалния успех с групата си Bluesology. Годни след това, той издава първия си самостоятелен албум Empty Sky, с който току-що започналата му кариера може бързо да приключи. Но с подкрепата на Дик Джеймс, той създава втори албум, с който се изстрелва сред топ 10 популярни музиканти.

Той има една от най-добрите кариери на музикант, която грабва внимание не само с все по екстравагантните му дрехи, но и с музиката си, която е сред първите западни поп музиканти, в Съветския съюз и дори му допринеси Оскар с филма Цар лъв.

Но кариерата му има и своите тъмни страни, като операцията на ларинкса, с която той загуби гласа си, дори и своята приятелка.

Актьорски състав

  • Taron Egerton
    Taron Egerton
    Тарън Еджъртън
  • Bryce Dallas Howard
    Bryce Dallas Howard
    Брайс Далас Хауърд