Невидима нишка / Phantom Thread (2017)

7.586 100 votes
Актьори
Vicky Krieps, Lesley Manville, Daniel Day-Lewis
Режисьор
Paul Thomas Anderson
Сценарист
Paul Thomas Anderson
Снимки
London, UK, England
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера
Държава
САЩ, Англия
Продължителност
130 мин.
Бюджет
35,000,000
Бъди в час с киното!
Абонирай се за YouТube канал ни
Трейлър на Невидима нишка / Phantom Thread (2017)
224
0
0
Рейнолдс Уудък е известен британски дизайнер през петдесетте години. Той притежава модна къща, която е предназначена само за елита. В личен план, той не може да намери своята любов, докато не попада на Алма, която става неговата любов и муза.
Лондон през 50-те години на миналия век: след ужасите от Втората световна война британският метрополис блести с нов блясък. Рейнолдс Уудкок е известен шивач и моден дизайнер, заедно със сестра си Кирил са хората които добре познават успеха като обличат кралското семейство и елита. Двамата са в на британския процъфтяващ моден свят, а тяхната марка “Къщата на Уудкок” се оценява от благородните, както и от филмовите звезди и богатата висша класа във Великобритания.
Младите, елегантни дами, които предпочитат изящните творения на Къщата на Уудкок, служат за източник на вдъхновение. Но Уудкок иска нещо повече от краткотрайни срещи. От сантиментална гледна точка, той има взаимоотношения с редица жени. В любовните отношения се смята за проклет и бяга от една връзка до друга. Алма е жена, която силно желае и го очарова. В красивата жена, той намира нещо повече, от всички останали дами. Когато тя влиза в живота му, от любовница се превръща в най-голямото му вдъхновение. За първи път в любовта, той трябва да съчетава личния и професионалния живот. Но тя не иска да бъда само звук и глас за великия дизайнера. Неговия добре структурираният и планиран живот започва да се разсейва и в същото време движи модерните му творения. Но Алма иска да бъде нещо повече, да бъде приета в живота на Удпок, като човек със силна воля, която внимателно започва да контролира живота му, заплашвайки да излезе извън контрол.