Пеперудата (2018)

7.246 150 votes
Актьори
Charlie Hunnam, Christopher Fairbank, Damijan Oklopdzic
Режисьор
Michael Noer
Сценарист
Aaron Guzikowski, Henri Charrière
Снимки
Serbia, Belgrade
Жанр
Драма, Криминален
Година
2017
Премиера
Държава
Чехия, Испания, САЩ
Продължителност
2 ч 13 мин
Трейлър на Пеперудата (2018)
3 448
Абонирай се за YouTube канала ни
Истинската история на Анри Шариер - дребен престъпник във Франция, осъден за убийство което не е извършил. Той е изпратен в затвора в Дяволски остров. Въпреки, че е на остров и възможността да избяга е почни никаква, той постига целта си.

Papillon (2018)

Red Granite Pictures създава тази нова версия на едноименната класика от 1973 г..

Филмът разказва историята на Анри Шариер, известен като “Пеперудата”, дребен гангстер, който се опитва да оцелее в света на парижкия подземен свят през 1931 г. Присъединявайки се към грешните хора, той се оказва несправедливо обвинен в убийство и осъден на доживотен затвор. По това време Франция депортира много от затворниците в южноамериканската наказателна колония “Свети Лоран” във Френска Гвиана. Той също е изпратен там, но по-точно в затвора на остров Дявол. По време на пътуването до острова, където ще прекара остатъка от живота си, той се среща с Луи Дега – фалшификатор на документи, който може да му помогне по въпроса с излизане от затвора. Те стават приятели и планират бягство от тежката работа и садистичното отношение на охраната.
Информация
Основава се на книгата със същото име на самия Анри Шариер, публикувана през 1970 година. Той пише книгата като ползва смесица от исторически факти, изобретателност и собствения си опит, защото през 1932 г. на 28 годишна възраст е бил осъден за убийство на сводник, за която той отрича и изпратен в изгнание във Френска Гвиана. Той пристига в колонията през 1933 и се опитва няколко пъти да избяга оттам. През 1944 г. най-сетне успява. Френската дума Papillon означава пеперуда и се отнася до татуировка, която има и е символ на свободата. През 1972 г. авторът продължава романа си с книгата “Банко”.

С участието на

  • Rami Malek
    Rami Malek
    Рами Малек