Принцесата на покера (2017)

7.5102 570 votes
Актьори
Jessica Chastain, Kevin Costner, Idris Elba
Режисьор
Aaron Sorkin
Сценарист
Molly Bloom, Aaron Sorkin
Снимки
Toronto, Canada, Ontario
Жанр
Драма, Криминален
Година
2017
Премиера в България
Държава
China, Canada, USA
Продължителност
140 мин.
Трейлър на Принцесата на покера (2017)
3.5 / 5 - 4 vot
2568
5
0
Моли Блум е млад талантлив скиор и голямата надежда на САЩ, но по време на Олимпиадата, след сериозно нараняване тя трябва неизбежно да се откаже от кариерата си. Търсейки работа като сервитьорка тя се замесва в нелегални залози, където показва своя предприемачески нюх. Нейното шоу става токова известно, че превлича холивудски звезди и накрая и ФБР.
Енигматичната и блестяща Моли Блум оставя кариерата си като скиор и олимпийските надежди. Тя решава да се премести в Лос Анджелис с намерение да си намери работа като сервитьорка и да се наслади на топло време за известно време. Тя не подозира, че тук ще е мястото, което ще я превърне в успешен предприемач. Със съвкупност от съвпадения и неизползваните си предприемачески умения започна води най-ексклузивното турне на в света. Тя организира нелегални покер залози. Международните покер турнири с високи залози са популярна дестинация за богатите и известни, особено в Холивуд. Сред нейните покровители са  холивудски звезди, спортисти, бизнесмени и руската мафия. В продължение на десетилетие тя е движещата сила зад тази империя от покер игри, докато ФБР я разследва за връзките ѝ с престъпността.  В разгара на едни от поредния партита, 17 агенти на ФБР я арестуват. Единственият ѝ съюзник ще бъде престижният адвокат Чарли Джафи, който знае цялата ѝ история. Въпреки това то се опита да разбере какво се крие зад тази фигурата, за която вестниците изписаха своите скандални истории.
Molly’s Game (2017)

Предистория и информация

Базиран на собствените мемоари н а истинската история на Моли Блум. Нейната автобиография е публикувана под заглавието: Molly’s Game Film Tie In: from Hollywood’s Elite to Wall Street’s Billionaire Boys. Книгата илюстрира подземния свят и съдържа много приключения.
Тя мечтае за олимпийските игри, но започва да работи нещо много по-различно: тя става VIP сервитьорка и след това организира незаконни покер игри. Скоро нейните игри стават един от най-търсените и тя има клиенти като Бен Афлек, Леонардо Ди Каприо и Тоби Магуайър.
На събитията тя получава от щедрите паричните подаръци, които се равняват на няколко милиона в продължение на една година. През 2013 г. е на възраст от 36 години, когато е арестуван и обвинен, защото са поставени печати за незаконни игри на покер. Вашите пари ѝ са конфискувани и тя бе осъдена на 200 часа общественополезен труд и една година пробация.
Известният писател Аарон Соркин направи режисьорския си дебют, както и написа сценария на филма. Джесика Частейн и Идрис Елба са първия избор за двамата си основни герои.

Актьорски състав

  • Idris Elba
    Idris Elba
    Идрис Елба
  • Jessica Chastain
    Jessica Chastain
    Джесика Частейн