Пчеличката Мая: Игрите на меда (2018)

5.5510 votes
Актьори
Coco Jack Gillies, Richard Roxburgh, Benson Jack Anthony
Режисьор
Alexs Stadermann, Noel Cleary
Сценарист
Richard Roxburgh, Coco Jack Gillies, Justine Clarke
Жанр
Анимация
Година
2018
Премиера в България
20 Април 2018
Държава
Australia, Germany
Продължителност
85 мин.
Трейлър на Пчеличката Мая: Игрите на меда (2018)
4 / 5 - 4 vots
2281
6
3
Домът на пчелата Мая е развълнуван от идването на пратеник, който очакват от дълго време за да им позволи да участват в игрите свързани с надпревара, кой отбор ще направи най-много мед. Но вместо това, новината е по-лоша: пратеника на Пчелата императрица, който иска полов инат им от годишните запаси за мен.
Maya the Bee: The Honey Games (2018)

След като пчелите в кошера Мая свършиха работата си и лятото е на своя край, пристига важен гост, пратеник от кралицата, за да донесе важно послание. В този момент целия кошер бръмчи от трепет. Всички пчели се питат дали най-накрая е дошло времето да участват в добре познатото състезание по мед и дали те ще бъдат поканени? Ентусиазмът обаче бързо е пречупен от съобщението на пратеника, което те приемат с голямо разочарование: съдържанието на посланието, което е изпратено от императрицата гласи, че кошерът не само няма да участва в състезанието, а трябва да осигури половината от меда, необходим за хранене на спортистите. Без меда обаче кошерът трудно ще оцелее през идната зима. Въпреки противоположното мнение на кралицата, Мая решава да отиде при нея и тръгва с Уили за да се оплаче лично от това, което им причинява.

Но кралицата е толкова раздразнена от факта, че някой може да оспорва заповедите, че бързо назначава Мая като участник в опасните игри с мед, които вече няма да бъдат толкова вълнуващи. Това, което първоначално изглежда като чест, сега е опасно за целия кошер, защото ако Мая загуби с екипа си, това ще означава, че те също трябва да доставят всичкия си мед! Това не трябва да се случва и Мая започва да тренира усърдно за състезанието.

Това е продължение на Maya the Bee Movie (2014) и подобно на своя предшественик, филма се основава на книгата Пчела Мая и нейните приключения от Валдемар Бонселс. Планира се и трето продължение. Това е и първия компютърно-анимационен филм.