Милост (2019)

6270 votes
Актьори
Brie Larson, Jamie Foxx, Michael B. Jordan
Режисьор
Destin Daniel Cretton
Сценарист
Andrew Lanham, Destin Daniel Cretton
Снимки
Conyers, Georgia, USA
Жанр
Драма
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 16 мин
Трейлър на Милост (2019)
143
Истинската история на адвокатът Брайън Стивънсън, който е въвлечен в лабиринт от политически машинации, докато се бори за един труден случай - мъж, несправедливо обвинен за убийство, без ясни доказателства.

Младият адвокат Брайън Стивънсън се бори за справедливостта. След като завършва Харвард, той имал избор между две доходоносни работни места, но вместо това заминава за щата Алабама.  Тук заедно с адвокат Ева Ансли основава инициативата за равнопоставеност, адвокатска кантора, посветена на защита на бедни и несправедливо осъдени мъже, жени и деца.

Един от първите му клиенти е Уолтър Макмилиън, който е осъден на екзекуция за престъпление през 1987 г. за скандалното убийство на 18-годишно момиче, въпреки че има достатъчно доказателства за неговата невинност. Изявлението на един престъпник е единствено уличаващо показание срещу него.

В усилията си да докаже неговата невинност, адвоката се вплита в мрежа от  юридически и политически конспирации и явен расизъм, които коренно ще разрушат и променят разбирането му за правната система.

Базиран на книгата “Just Mercy: A Story of Justice and Exemption”, която Брайън Стивънсън създава, като своя автобиография през 2015 г., в която документира своята житейска история.

Актьорски състав

  • Michael B. Jordan
    Michael B. Jordan
    Майкъл Б. Джордан
  • Brie Larson
    Brie Larson
    Бри Ларсън