Тенет

Близнакът (2019)

5.776 430 votes
Актьори
Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Will Smith
Режисьор
Ang Lee
Сценарист
Billy Ray, David Benioff
Снимки
Savannah, USA, Georgia
Жанр
Sci-Fi, Драма, Екшън
Година
2019
Премиера в България
Държава
Китай, САЩ
Продължителност
1 ч 57 мин
Трейлър на Близнакът (2019)
7 357
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Близнакът (2019)
Хенри е сред най-добрите наемни убийци, но вече на възраст. Шефове му не могат да намерят по-подготвен и за това решават да го заменят с негов клонинг. Всички очакваха, че по-младия клонинг лесно ще се справи със задачата да убие Хенри, но сгрешиха.

Хенри Броген е професионален убиец от световна класа, който през целия си живот е работил за правителството на САЩ. След дълги години в служба, той решава да изостави президентските заговори и работа, която му е отнела всичко, което би могло да го направи щастлив. В края на краищата най-добрите му времена са дълго зад него и решава да сложи край на кариерата си. Но въпреки това, все още няма никой по-добър от него за тази работа, а през всичките тези години, той е видял най-мрачните тайни на системата.

Но това няма да стане толкова лесно, защото има някой, като например бившият му шеф, който не е съгласен и внезапно се обръща срещу него. Искайки да го ликвидира, трябва да неми подходящия човек и тъй като такъв не съществува, той използва негова по-нова версия – клонинг. Така Хенри попада в списъка на друг наемен убиец и се превръща в лов за своя 25 годишен клонинг. Сега, за да сложи край на кариерата, ще трябва да се сблъска със самия себе си, но с предимство във възрастта. Дали физическата сила на младостта може да победи опитата, придобит през годините? Налице е еднаква битка между човешкия оригинал и неговото копие, в която изглежда, че всеки познава следващите стъпки на врага си.

Хенри е подкрепен от правителствения агент Дани в оцеляването си, докато неговия клонинг изпада в криза, след като открива единичността си. Знаейки, че е просто една реплика, той започва битка срещу корумпираната система, водена от бившия си шеф Клей (Клайв Оуен). Ще успее ли правителството да ликвидира професионалните убийци, затворено в този смъртоносен порочен кръг?

Предистория и информация

Още през 1997 г. Дисни купи правата за Gemini Man и започна да работиха по проект с тази концепция, като първоначално режисьор трябваше да бъде Тони Скот. Нищо не се получи, а Къртис Хенсън и Джо Карнахан бяха следващите режисьори, които напуснаха проекта.

Докато Дисни работи по програма, която би могла да подмлади човешкото лице с визуални ефекти, филмът видя голям брой актьори, които пристигнаха и си заминаваха:

Николас Кейдж, Мел Гибсън, Клинт Истууд и Шон Конъри. Сценарият е преработван безброй пъти.

През 2016 г. Дисни продаде правата на Skydance Media, а през 2017 г. Ang Lee беше нает като режисьор. Филмът е сниман със 120 кадъра в секунда.

 

Актьорски състав

  • Mary Elizabeth Winstead
    Mary Elizabeth Winstead
    Мери Елизабет Уинстед
  • Will Smith
    Will Smith
    Уил Смит
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички