Котките (2019)

2.734 640 votes
Актьори
Idris Elba, Jennifer Hudson, Taylor Swift
Режисьор
Tom Hooper
Сценарист
Lee Hall, T.S. Eliot
Снимки
Leavesden, Hertfordshire, England, UK
Жанр
Анимация, Драма, Комедия
Година
2019
Премиера в България
Държава
Англия, САЩ
Продължителност
1 ч 50 мин
Трейлър на Котките (2019)
2 652
Абонирай се за YouTube канала ни
Филмова адаптация на едноименния мюзикъл, който се счита за най-успешния мюзикъл за всички времена. В продължение на 21 години е имало близо 9 000 спектакъла, в които са участвали 80 милиона души, от 50 страни и на 20 езика.

Когато младата котка Виктория е изоставена по улиците на Лондон, тя се запознава с котешката група Джеликъл, която е на път към годишния бал. Тази група се събира всяка година в лондонското сметище, в специална церемония, където няколко котки се състезават една срещу друга. Най-възрастната сред тях ще избере една от всички, която ще има честта да се изкачи във висшата сфера и по този начин да получи своя нов живот.

На заден план обаче е тъмният Macavity (Идрис Елба), който преследва перфиден план, за да излезе победител в предстоящата селекция на бала.

Филмова адаптация на известния мюзикъл “Котки” от 1981 година. Текстовете са базирани на стихотворенията от 1939 г. от изданието “Популярна книга за котките от стария Опосум”.

Филмова адаптация на едноименния хитов мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, премират на който не в Лондон през 1981 г. Композиторът обяви нови песни за адаптацията и така “Beautiful Ghosts” се превърна в новия саундтрак. Това е втората адаптират мюзикъл за големия екран. Единствената съществуваща филмова версия е видео продукция от 1998 г., която повече прилича на театър, тъй като има публика и сцената.

През юни 2018 г. Ан Хатауей трябваше да поема главната роля, но не можа да приеме, поради снимките ѝ в друга продукция.

След като Universal обяви, че започва работа по новата версия, която ще бъде с подобрени CGI ефекти, се дочуха слухове за прибързано завършена лоша анимация, от която очевидно ще има последствия.

С участието на

  • Idris Elba
    Idris Elba
    Идрис Елба