Заслепен от светлината (2019)

6.917 100 votes
Актьори
Viveik Kalra, Meera Ganatra, Kulvinder Ghir
Режисьор
Gurinder Chadha
Сценарист
Gurinder Chadha, Sarfraz Manzoor
Жанр
Драма, Комедия
Година
2019
Премиера
Държава
Англия, САЩ
Продължителност
1 ч 58 мин
Трейлър на Заслепен от светлината (2019)
73
Абонирай се за YouTube канала ни
През 80-те години в Англия, тийнейджъра Джавед намира своята собствена идентичност в музиката на Брус Спрингстийн, която се превръща в смисъл на живота му.

Действията се развиват през 80-те години на миналия век, когато Маргарет Тачър е на власт във Великобритания. Пакистанско семейство се премества в Англия. Джавед е 16-годишен тийнейджър, който ежедневно се сблъсква с проблемите на живота си. Той иска да избяга от предразсъдъците на своето мюсюлманско семейство и да се

адаптира към английската култура. Неговият баща наскоро е загубил работата си, което не улеснява положението на семейството. Лентовите касети с музиката на Брус Спрингстийн са единствения лъч светлина в неговото доста мрачно ежедневие. Музикалния изпълнител го привлича толкова много, че се превръща в смисъл на живота му. Постепенно Джавед се влюбва в неговите текстови и започва да вижда собствения си глас в песните му, мечтаейки да стане писател.

Опитвайки се да избяга от традиционните правила на семейството си, Джавед се озовава между два свята, търсейки истинската си идентичност с ритъма на песните на своя идол.

Въз основа на книгата “Greetings from Bury Park”.