Дедпул и Върколака

Ейми Уайнхаус: Back to Black (2024)

Back to Black
6.414 хил. гласа
Актьори
Marisa Abela, Jack O'Connell, Eddie Marsan
Режисьор
Sam Taylor-Johnson
Сценарист
Matt Greenhalgh
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия, Франция
Продължителност
2 ч 02 мин
Трейлър на Ейми Уайнхаус: Back to Black (2024)
322
Абонирай се за YouTube канала ни
Биографичен филм за британската джаз и соул икона Ейми Уайнхаус, която умира от алкохолно отравяне на 27-годишна възраст.

Ейми Уайнхаус израства в любящо, но бедно еврейско семейство в Лондон. До 18-годишна възраст, тя е в непрекъснато движение между дома на болната си майка Джанис и баща си Мич, който е таксиметровия шофьор. Целият ѝ род си пада по класически джаз – музиката, която вдъхновява талантливата певица и амбициозна авторка на песни също толкова, колкото и по-модерната поп музика. Баба ѝ Синтия е нейната най-добра приятелка и доверено лице, която също така е и неин модел за подражание по отношение на стила и облеклото.

Още като тийнейджърка обича да пее. В началото на 2000-те години тя прави  първите си изпълнения в лондонски клубове. По време нa нейно изпълнение в местна кръчма Ейми е открита от музикален мениджър. Той ѝ осигури договор с утвърдена звукозаписна компания. Неповторимия ѝ глас привличат фенове, като и търсачи на таланти. Нейният искрен чар, емблематичен външен вид и запомняща се джаз музика завладяват тълпите. Докато кариерата ѝ върви стремглаво нагоре, Ейми все по-често посяга към алкохола и наркотиците. В началото това не променя начина ѝ на живот, нито качеството на песните. Интензивния и уникален глас на певицата помага за имиджа на бунтарския ѝ свободолюбив живот. Един ден в кръчма среща харизматичния Блейк – разпознава в него сродна душа, тя се влюбва лудо. Но успехът също взема своята жертва. Много скоро животът ѝ се преобръща от неудържимият възход на славата, задълженията които идва с нея и от натискът на публичността. Това поражда поредица от безразсъдни грешки, които застрашават щастието на Ейми. Алкохолът и наркотиците стават постоянни спътници на Ейми, докато тя се опитва да оцелее в машината на звездите. Славата пречи на личния ѝ живо, а в това число и на връзката с приятеля ѝ. Докато се издига до звездна величина със спечелени награди Грами, зад кулисите тя се бори с вътрешните си демони.

Биографичния филм Отново в черно разказва за мрачната кариера на певицата Ейми Уайнхаус, известна с хитове като Rehab и You Know I’m No Good. Тя започва кариера като джаз музикантка и в последствие се издига до прочута суперзвезда. В същото време губи дългогодишната си битка с пристрастяването към наркотиците и алкохола, почивайки през 2011 г. на 27-годишна възраст.

По време на кратката си кариера тя издава два албумите: Frank и Back to Black, последният от които ѝ носи шест награди Грами. Днес тя е смятана за една от най-големите легенди на соул и Аренби музиката.

След смъртта на певицата през 2011 г., на 27-годишна възраст, няколко режисьори се опитват да заснемат биографичен филм за живота ѝ. Но нито една от тези идеи не се реализира до 2018 г., когато най-накрая беше обявено, че The Amy Winehouse Estate, които управляват наследството на певицата, са подписали договор за заснемане на филм за нейната кариера и творчество. Продукцията започва през 2022 г. и е заснета през пролетта на 2023 г.

Британската актриса Мариса Абела изпява всички песни на Ейми Уайнхаус. Тя тренира усилено, за да имитира автентично гласа на певицата.

Сам Тейлър-Джонсън е заснемал музикални клипове за Елтън Джон.