Астерикс и тайната на вълшебната отвара (2018)

6.76 280 votes
Актьори
Christian Clavier, Alex Lutz, Guillaume Briat
Режисьор
Louis Clichy, Alexandre Astier
Сценарист
Albert Uderzo, René Goscinny
Жанр
Анимация
Година
2018
Премиера
Държава
Франция
Продължителност
1 ч 25 мин
Трейлър на Астерикс и тайната на вълшебната отвара (2018)
13 126
Абонирай се за YouTube канала ни
Миракуликс, придружен от Обеликс и Астерикс поема пътуване, в което трябва да намери талантлив млад друид, за да придаде тайната на магическата отвара. Но това няма да е толкова лесно, защото никой не познава умен галският друид.

През 50 г. пр. Хр. Галия е под управлението на римляните, поради което друид Миракуликс е загрижен за бъдещето на селото. До момента селото им се защитава от армиите на Цезар, разчитайки на магическа отвара, която единствено той знае. Тя прави жителите на Галия, непобедими. Но никой не е вечен и след като Миракуликс получава първата си контузиза, той решава, че трябва да намери  някого, на когото да предаде тайната на легендарната магия. За подкрепа най-вече може да разчита на Астерикс и Обеликс.

Но за рецептата е дошъл дори опустошеният Heretix, който иска с нея да постигне целите си, за които ако трябва ще работи за римляните. Ако тя попадне в погрени ръце, това може да е края на Галия.

Докато Астерикс и Обеликс, помагат в търсене на подходящия кандидат за тайната, в техно отсъствие съпротивата все по трудно се справя с римляните.