Изтребление / Annihilation (2018)

6.9223 490 votes
Актьори
Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh, Natalie Portman
Режисьор
Alex Garland
Сценарист
Jeff VanderMeer, Alex Garland
Жанр
Драма, Приключенски, Фантастика
Година
2018
Премиера в България
Държава
USA, UK
Продължителност
115 мин.
Трейлър на Изтребление / Annihilation (2018)
2.5 / 5 - 2 vot
1032
4
1
Изминали са повече от 30 години от мистериозно събитие в район, който сега е известен като "Район Х" - отдалечено и скрито място в САЩ което ще изпрати група жени да разкрият тайните му.
Преди повече от 30 години тайнствено събитие разтърси район, известен още като район X. Откъснат от всяка цивилизация, природата поглъща всички остатъци от човешката култура. Правителствена организация иска да разбере какво се е случило в този район и какво има в момента зад невидима граница.
Southern Reach е тайна държавна агенция, която прави експедиция в местността. Изолиран от останалата част на света той се смята за изключително опасен, въпреки че никой не знае каква е опасността, но първите единадесет изпратени изследователски екипи са изчезнали, някои са се самоубили, а други са били измъчвани от рак и умствена травма.
Дванадесетият експедиционен екип, който се отправя към зона Х се състои от четири жени. Тук природата царува върховно и не отговаря на нито едно правило на нашата цивилизация. В експедицията участват антрополог, геодезист, психолог и биолог. Тяхната задача е да направят карта на района, да документират флората и фауната, както и дали има някакви замърсявания. Те трябва да изследват тайната на земята, която природата е възстановила. Експедицията ще бъде повлияна не само от местността, но тайните на четирите жени помежду си, които могат да застрашават експедицията. Тук те ще открият истинската реалност, която ще промени живота им завинаги.
Въз основа на романа на американския писател Джеф Вандърмир, публикуван през февруари 2014. Книгата е първата част от така наречената Southern Reach трилогия. Втория том го публикува през май 2014 г., а третия том е публикувана през септември 2014 г. Дали филмът трябва да бъде разширен в трилогията, все още не е известно.

Актьорски състав

  • Tessa Thompson
    Tessa Thompson
    Теса Томпсън
  • Jennifer Jason Leigh
    Jennifer Jason Leigh
    Дженифър Джейсън Ли