Лодките (2017)

5270 votes
Актьори
Nina-Zofia Amerschläger, Dagmar Bittner, Achim Barremstrein
Режисьор
Will Ashurst, Simen Alsvik
Сценарист
Karsten Fullu, Simen Alsvik
Жанр
Анимация
Година
2017
Премиера в България
Държава
Норвегия
Продължителност
1 ч 13 мин
Бюджет
110,000,000
Трейлър на Лодките (2017)
169
Абонирай се за YouTube канала ни
В норвежкия анимационен филм, Елиъс e малка спасителна лодка, която е наета да работи в голямо пристанище. Скоро ще осъзнае, че не винаги по-големите плавателни съдове са по-добри.

Малката, но смела спасителна лодка Елиъс мечтае за работа в пристанището. Една вечер, по време на  буря, е помолен за спешна помощ от пристанището на близкия град. Той не се колебае да поеме тази смела спасителна мисия и моментално се озовава на повикването. Той успява да спаси огромен катер в беда, а постижението му е отбелязано с почит: той се счита за героя на града.

Пристанището му предлага дълго мечтаната работа. Елиъс приема, въпреки че трябва да остави старите си приятели и уюта в дома си. Скоро осъзнава, че работата в пристанището е по-изтощителна от очакваното. За да се влошат още повече обстоятелствата, той  намира няколко контрабандни лодки и кораб, който извършва незаконен добив на ценен метал.Освен това металът влияе на климата със совите електромагнитни вълни. Елиъс да спре операцията, но за да го направи, ще се нуждае от помощта на дългогодишни си приятели. Заедно ще потегля по следите на престъпниците.